Τελευταία Νέα
Διεθνή

Van Overtveldt (Βέλγος ΥΠΟΙΚ): Η οικονομική διάσωση της Ελλάδος θα προχωρήσει με ή χωρίς το ΔΝΤ

Van Overtveldt (Βέλγος ΥΠΟΙΚ): Η οικονομική διάσωση της Ελλάδος θα προχωρήσει με ή χωρίς το ΔΝΤ
Ο Van Overtveldt προσέθεσε, ότι αισθάνεται αυτοπεποίθηση πως μια λύση θα βρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή, ούτως ώστε το ΔΝΤ να μπορέσει να συμμετάσχει τελικά στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας
Το πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος θα προχωρήσει από την ευρωζώνη με ή χωρίς την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), όπως τόνισε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, Johan Van Overtveldt.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - με το ΔΝΤ να απαιτεί να προηγηθεί «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και δέσμευση ότι θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας - θα ήταν επιθυμητή, όμως οι χώρες της ευρωζώνης θα προχωρήσουν και χωρίς το Ταμείο.
«Ως το Eurogroup και ως νομισματική ένωση, θα πρέπει να προχωρήσουμε [στη διάσωση] ούτως ή άλλως. Κατά προτίμηση με το ΔΝΤ, αλλά θα προχωρήσουμε όπως και να έχει», επεσήμανε ο Van Overtveldt, για να προσθέσει: «Αν το ΔΝΤ πραγματικά επιμείνει [να εστιάζει] σε άλλα ζητήματα από αυτά που θεωρούμε σημαντικά στους κόλπους του Eurogroup, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτής της κατάστασης. Αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία αμφιβολία, ότι η παρουσία του ΔΝΤ [στο ελληνικό πρόγραμμα] είναι από κάθε άποψη ένα ιδιαίτερα επιθυμητό και αποτελεσματικό αποτέλεσμα να συμβεί».
Ο Van Overtveldt προσέθεσε, ότι αισθάνεται αυτοπεποίθηση πως μια λύση θα βρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή, ούτως ώστε το ΔΝΤ να μπορέσει να συμμετάσχει τελικά στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας.
Η επόμενη σύνοδος του Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου 2017 και, σύμφωνα με τον Βέλγο υπουργό, το ζήτημα της εξέλιξης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης θα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης