Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Η ΕΚΤ πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τη μελλοντική συγχώνευση των LSE και Deutsche Boerse

Draghi: Η ΕΚΤ πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τη μελλοντική συγχώνευση των LSE και Deutsche Boerse
«Είναι σημαντικό να βρούμε λύσεις για τη διατήρηση ή την ενίσχυση του τρέχοντος επιπέδου εποπτείας και ελέγχου»
Την ανάγκη να εξεταστεί πολύ προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η προτεινόμενη συγχώνευση (αξίας 30 δισ. δολαρίων!) μεταξύ των χρηματιστηρίων του Λονδίνου (London Stock Exchange, LSE) και της Φρανκφούρτης (Deutsche Boerse) εξέφρασε ο πρόεδρός της, Mario Draghi.
«Όταν μία συγχώνευση οδηγεί στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος μίας τράπεζας, όπως στην περίπτωση των LSE και Deutsche Boerse που εμπεριέχουν τράπεζες, η Ε.Κ.Τ. πρέπει να την εξετάζει προσεκτικά, από άποψη προληπτικής εποπτείας», ανέφερε σε σημείωμά του ο ανώτατος τραπεζίτης, τονίζοντας πως η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. «μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του έλεγχου και της εποπτείας».
«Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να βρούμε λύσεις για τη διατήρηση ή την ενίσχυση του τρέχοντος επιπέδου εποπτείας και ελέγχου», συμπλήρωσε.
Θυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο 2016 και η Κομισιόν είχε εκφράσει τη διαφωνία της για τη συγχώνευση, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει ο ανταγωνισμός σε καίριες δραστηριότητες των χρηματοοικονομικών αγορών στην Ευρώπη.
Όπως είχε διαμηνύσει η Κομισιόν, πρόκειται να διεξάγει έρευνα στους επόμενους τέσσερις μήνες για να διαγνώσει αν η συγχώνευση των δύο τεράστιων χρηματιστηρίων θα περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στη γερμανική αγορά συναλλαγών επί μετοχών και αν θα δημιουργήσει ένα (σχεδόν) μονοπώλιο στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (future) με μία μετοχή και στα δικαιώματα προαίρεσης (options) επί ιταλικών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης