Διεθνή

ΗΠΑ: «Ένοχη» δήλωσε η Volkswagen για το «dieselgate» - Θα καταβάλει 4,3 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: «Ένοχη» δήλωσε η Volkswagen για το «dieselgate» - Θα καταβάλει 4,3 δισ. δολάρια
Η εταιρεία συμφώνησε επιπλέον να συνεργαστεί με τις Η.Π.Α., προκειμένου να εξεταστεί ο ρόλος στελεχών της και υπαλλήλων της στο σκάνδαλο
Την ενοχή της για τρία αδικήματα που αφορούν το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate») παραδέχθηκε η Volkswagen, ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης.
Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό από χθες, ο γερμανικός κολοσσός καλείται πλέον να καταβάλει πρόστιμο 4,3 δισ. δολαρίων στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Να τονιστεί πως το ποσό δεν έχει καμία σχέση με την αποζημίωση των πολιτών της χώρας που οδηγούσαν τα προβληματικά πετρελαιοκίνητα οχήματα της εταιρείας.
Η VW συμφώνησε επιπλέον να συνεργαστεί με τις Η.Π.Α., προκειμένου να εξεταστεί ο ρόλος στελεχών της και υπαλλήλων της σχετικά με το σκάνδαλο.
Νωρίτερα, πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα δήλωσε στο Reuters πως το συνολικό ποσό για το dieselgate υπολογίζεται κάτω από 20 δισ. ευρώ.
Ήδη η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει πως το κόστος θα είναι τουλάχιστον 18,2 δισ. ευρώ, ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν εκτόξευση του ποσού.
Από τα 18,2 δισ. ευρώ, τα 16,2 δισ. είχαν πληρωθεί (ή αναμένεται να πληρωθούν) μόνο μέσα στο 2015.
Σημειώνεται πως μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και το dieselgate ήρθε στη δημοσιότητα, η κεφαλαιοποίηση της VW έχει μειωθεί κατά περίπου 58 δισ. ευρώ!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης