Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 100.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει στις ΗΠΑ η Amazon έως τα μέσα του 2018

Τουλάχιστον 100.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει στις ΗΠΑ η Amazon έως τα μέσα του 2018
Η κίνηση της Amazon προφανώς δε συνδέεται με τις «απειλές» του Donald Trump
Σχέδιο για επιπλέον 100.000 θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα μέσα του 2018 ανακοίνωσε ο γίγαντας του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου, αυξάνοντας έτσι το εργατικό δυναμικό των 180.000 ατόμων που ήδη διαθέτει στη χώρα.
Σε παγκόσμια κλίμακα, η Amazon απασχολεί 320.00 πολίτες γεγονός που την κατατάσσει ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες.
Τονίζεται πως η κίνηση της Amazon προφανώς δε συνδέεται με τις «απειλές» του Donald Trump προς τις πολυεθνικές για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας στο εσωτερικό της χώρας, καθώς, όπως φαίνεται και παρακάτω, η εταιρεία αυξάνει διαχρονικά το εργατικό της προσωπικό λόγω της ραγδαίας επέκτασής της στην αγορά.



Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της Amazon, Jeff Bezos, έχει αυξήσει την περιούσια του πάνω από 2,6 δισ. δολάρια μέσα στο 2017!
Ο κ. Bezos έχει επωφεληθεί από την άνοδο που έχει καταγράψει συνολικά μέσα στο τρέχον έτος η μετοχή του γίγαντα των ηλεκτρονικών λιανικών πωλήσεων, ενώ είναι ενδεικτικό πως μόνο την περασμένη Πέμπτη αύξησε την περιουσία του κατά 1,97 δισ. δολάρια!
Σημειώνεται πως για το 2016 ο κ. Bezos κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με τους πιο πλούσιους Αμερικανούς, με περιουσία 67 δισ. δολάρια, πίσω από τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, ο οποίος έχει 81 δισ.!
Να σχολιαστεί πως ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post βρισκόταν σε έντονη κόντρα με τον κ. Trump προεκλογικά, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος έχει κατακρίνει τις «μονοπωλιακές πρακτικές» της εταιρείας και των παρόμοιου μεγέθους εταιρειών – κολοσσών…
Ωστόσο, στις 9 Νοεμβρίου έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο για τη θριαμβευτική του νίκη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης