Διεθνή

Έρευνα για το FBI ξεκινά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τα e-mails της Clinton

Έρευνα για το FBI ξεκινά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τα e-mails της Clinton
Η είδηση έρχεται ελεώ πιέσεων των Δημοκρατικών πολιτικών της χώρας
Έρευνα για το FBI (Federal Bureau of Investigation) ξεκινά το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια το σκάνδαλο με τα e-mails της Hillary Clinton.
Ειδικότερα, το υπουργείο θα εξετάσει αν το FBI και ο επικεφαλής του James Comey ακολούθησαν τις κατάλληλες διαδικασίες κατά την έρευνα της υπόθεσης της Δημοκρατικής πρώην υποψήφιας Προέδρου.
Η είδηση έρχεται ελεώ πιέσεων των Δημοκρατικών της χώρας, οι οποίοι μιλούν για «πολιτικές» σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση του κ. Comey να ξανανοίξει την υπόθεση των e-mails έντεκα ημέρες πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016.
Όπως αναφέρουν, η απόφαση του επικεφαλής του FBI έστρεψε μεγάλο μέρος των Αμερικανών κατά της Hillary, ευνοώντας έτσι τον τελικό νικητή, τον Donald Trump.
Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες μετά, στις 6 Νοεμβρίου, το FBI ανακοίνωσε πως «τίποτα ύποπτο δε βρέθηκε».
Πριν ακόμα την επανέναρξη της έρευνας που προαναφέρθηκε, το FBI είχε αποφασίσει τον Ιούλιο 2016 να μην απαγγείλει κατηγορίες κατά της κας Clinton, ξεσηκώνοντας τότε έντονες αντιδράσεις από το απέναντι στρατόπεδο, τους Ρεπουμπλικάνους.
Υπενθυμίζεται πως η Δημοκρατική πρώην υποψήφια Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είχε χρησιμοποιήσει εκτεταμένα τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο hacking και υποκλοπής άκρως απόρρητων κρατικών πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης