Διεθνή

Δεν «κράτησε» τα 1.200 δολάρια ο χρυσός, παρά την ήπια άνοδο

tags :
Δεν «κράτησε» τα 1.200 δολάρια ο χρυσός, παρά την ήπια άνοδο
Τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,3% ή 3,2 δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνεται τελικά στα 1.199,80 δολάρια ανά ουγγιά
Αν και ενδοσυνεδριακά έσπασε το σημαντικό αυτό ορόσημο δολαρίων ανά ουγγιά και παρά τα ήπια κέρδη που κατέγραψε, ο χρυσός δεν κατάφερε να «κρατήσει» τα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι η αποτυχία του Donald Trump να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, οδήγησε ενδοσυνεδριακά τον χρυσό πάνω από τα 1.200 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016.
Ανάμεικτα μηνύματα από αξιωματούχους της Federal Reserve, σχετικά με τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ, προκάλεσαν σύγχυση στους επενδυτές, με τον χρυσό να μην κατοχυρώνει τα κέρδη που θα μπορούσε.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,3% ή 3,2 δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνεται τελικά στα 1.199,80 δολάρια ανά ουγγιά, με υψηλό ημέρας τα 1.210 δολάρια.
Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στην Janet Yellen, σε αναζήτηση σαφήνειας, μετά τις δηλώσεις των τραπεζιτών της Fed για τρεις, δυο ή/και μία αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου το 2017.
Πάντως, η κατάσταση στις αγορές είναι τεταμένη, ενόψει της μετάβασης από την κυβέρνηση Obama στην κυβέρνηση Trump στις 20 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης