Διεθνή

Νότια Κορέα: Ανάκριση 22 ωρών για τον επικεφαλής της Samsung για σκάνδαλο διαφθοράς

Νότια Κορέα: Ανάκριση 22 ωρών για τον επικεφαλής της Samsung για σκάνδαλο διαφθοράς
Έως την Κυριακή η απόφαση του εισαγγελέα για το εάν θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης
Περίπου 22 ώρες διήρκεσε η ανάκριση του επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Lee Jae – yong αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει εδώ και μήνες τη Νότια Κορέα και πιθανόν να οδηγήσει ακόμα και στην παραίτηση της προέδρου της χώρας Park Geun - hye.
Ο επικεφαλής της Samsung, ο οποίος ερευνάται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και ψευδορκίας, αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έμεινε ξάγρυπνος, κάνοντας διάλειμμα για ένα γεύμα.
Ο Lee Jae – yong, ο οποίος έχει περιουσία 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ηγείται του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας, αποχώρησε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στα νότια της Σεούλ, σήμερα το πρωί χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Ο ειδικός εισαγγελέας θα αποφασίσει μέχρι την Κυριακή εάν θα προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του.
Οι εισαγγελείς εξετάζουν το αν πληρωμές της Samsung ύψους 30 δισεκατομμυρίων γουόν (25 εκατομμυρίων δολαρίων) για επιχειρήσεις και ιδρύματα που υποστήριζε η φίλη της Προέδρου της Νότιας Κορέας, Choi Soon - sil, σχετίζονται με απόφαση του εθνικού συνταξιοδοτικού φορέα το 2015 να υποστηρίξει μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση μεταξύ δύο θυγατρικών του γκρουπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης