Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού
Ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκύπριους ο ρόλος της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης είπε ο Cavusoglu
Την θέση ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας M. Cavusoglu σε δηλώσεις του με το πέρας της Διάσκεψης της Γενεύης.
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες ότι θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνοκρατών, ενώ τόνισε ότι ως εγγυήτριες δυνάμεις η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία συμφώνησαν σε ένα σχέδιο αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για την ημερομηνία της επόμενης συνάντησης πολιτικού επιπέδου.
«Ο ρόλος της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης είναι ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκύπριους» υποστήριξε ο Cavusoglu, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει δημοψήφισμα επί του θέματος.
Σημειώνεται πως το προσωρινό κλείσιμο της Διάσκεψης στη Γενεύη συνοδεύτηκε από πίεση από την Τουρκία και τη Μ. Βρετανία για να καταγραφούν άμεσα τα ερωτήματα για τα ζητήματα της ασφάλειας.
Οι δυο εγγυήτριες δυνάμεις συντασσόμενες πλήρως απέκρουσαν τη θέση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πως χρειάζεται χρόνος για την προετοιμασία σε τεχνικό επίπεδο.
Ωστόσο, επικράτησε η θέση του Νίκου Κοτζιά, με την οποία συμπαρατάχθηκε και ο κ. Αναστασιάδης, πως η συζήτηση για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα πρέπει να συνεχιστεί πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και αυτό θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου.
Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτός ο γύρος συνομιλιών, τότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε πολιτικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης