Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Στα 56 δολάρια η μέση τιμή του αργού το 2017 - Στα 58 δολάρια το Brent

BNP Paribas: Στα 56 δολάρια η μέση τιμή του αργού το 2017 - Στα 58 δολάρια το Brent
Η ΕΙΑ  προβλέπει ότι η τιμή του Brent θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 53 δολάρια το βαρέλι και του WTI στα 52 δολάρια 
Επιφυλακτική σχετικά με την πλήρη τήρηση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και των 11 ανεξάρτητων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για τη μείωση της παραγωγής εμφανίζεται σε έκθεσή της η Γαλλική τράπεζα BNP Paribas.
Όπως αναφέρει, είναι ακόμη νωρίς για να υπάρξουν ισχυρά στοιχεία σχετικά με το κατά όσο τηρείται η συμφωνία, επισημαίνοντας ότι αν και έχουν δοθεί κάποια στοιχεία από κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ, όπως η Σαουδική Αραβία, ακόμη δεν υπάρχει κάτι απτό από άλλους μεγάλους παραγωγούς, όπως η Ρωσία.
Επισημαίνει δε, ότι «το προς τα που θα κατευθυνθούν οι τιμές, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο θα τηρήσει η κάθε παραγωγός χώρα τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής».
Υπογραμμίζει δε, ότι «κάθε διολίσθηση από τα συμφωνηθέντα μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη της αγοράς και να οδηγήσει σε απότομη διόρθωση των τιμών».
Η τράπεζα πάντως αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις τιμές το 2017, καθώς αναμένει ότι η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 56 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή και 7 δολάρια πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψή της και του Brent ότι θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 58 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 8 δολάρια από την προηγούμενη εκτίμηση.
Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ στο outlook που εξέδωσε για τον Ιανουάριο του 2017, προβλέπει ότι το 2017 η τιμή του Brent θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 53 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού (WTI) θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 52 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα δε με μία άτυπη δημοσκόπηση του Reuters σε περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες της αγοράς ενέργειας έδειξε, ότι οι τιμές του Brent το 2017 αναμένεται να κυμανθούν κατά μέσο όρο περίπου στα 55 με 60 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης