Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley και JP Morgan ξεπουλάνε μερίδιά τους σε ενέργεια, ναυτιλία και commodities

Morgan Stanley και JP Morgan ξεπουλάνε μερίδιά τους σε ενέργεια, ναυτιλία και commodities
Οι ανησυχίες της Ρυθμιστικής Αρχής Τραπεζών για τους κινδύνους διαχείρισης ιστορικά «επικίνδυνων εμπορευμάτων» έχουν αυξηθεί
Οι δύο μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ, Morgan Stanley και JP Morgan, ξεπουλάνε συμμετοχές τους σε ενέργεια, ναυτιλία και commodities, καθώς η Wall Street έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους στις συναλλαγές πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στις μεταφορές και την αποθήκευση προϊόντων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ανησυχίες της Ρυθμιστικής Αρχής των Τραπεζών των ΗΠΑ για τους κινδύνους διαχείρισης ιστορικά «επικίνδυνων εμπορευμάτων» -όπως περιγράφονται- έχουν αυξηθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο η Goldman Sachs και η JP Morgan έχουν πουλήσει μεταλλεία και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η Morgan Stanley πούλησε το 2015 τα δικαιώματα πώλησης 2 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, που είχε στον εμπορικό οίκο Castleton Commodities International.
Ακόμη, η Morgan Stanley αναζητά αυτή τη στιγμή μαζί με τον εφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου, αγοραστή για το 49% που κατέχουν στην ναυτιλιακή εταιρεία Heidmar.
Επίσης, θυγατρικές της Morgan Stanley έχουν πουλήσει δύο επικερδής σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ, διατηρώντας στο χαρτοφυλάκιο της επενδυτικής τράπεζας μόνο ένα αδρανές εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στη Νεβάδα.
Όπως αναφέρει η Financial Times, ένας ακόμη από τους παράγοντες που συμβάλουν σε αυτήν την πολιτική πωλήσεων, είναι το ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει προτείνει ακόμη την επιβολή κεφαλαιακών απαιτήσεων από τις τράπεζες που τελούν υπό τον έλεγχό της, επικαλούμενη κινδύνους «περιβαλλοντικής καταστροφής» από διαρροές και εκρήξεις.
Σύμφωνα με νόμο, η Morgan Stanley και η Goldman Sachs είναι οι μοναδικές ελεγχόμενες από την Fed τράπεζες, που επιτρέπεται να κατέχουν μερίδια σε commodities και υποδομές, όπως δεξαμενόπλοια και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, το ύψος των επενδύσεων της Morgan Stanley σε ενέργεια, ναυτιλία και commodities έχει υποχωρήσει από τα 10,3 δισ. δολάρια το 2011 σε λιγότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης