Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισέρχεται για τα καλά στην ινδική αγορά η Boeing – Παραγγελία 100 αεροσκαφών από την SpiceJet

Εισέρχεται για τα καλά στην ινδική αγορά η Boeing – Παραγγελία 100 αεροσκαφών από την SpiceJet
Η SpiceJet είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας 
Η επέκταση της Boeing σε αναδυόμενες ασιατικές αγορές συνεχίζεται, καθώς η SpiceJet, η οποία δραστηριοποιείται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στην Ινδία, ανακοίνωσε την παραγγελία 100 αεροσκαφών τύπου 737.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει υπογράψει συμφωνία ύψους 22 δισ. δολαρίων με την Boeing για 205 αεροσκάφη, σε αυτά όμως συμπεριλαμβάνονται και όσα έχουν παραδοθεί από το 2014.
Σημειώνεται ότι η SpiceJet είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας πίσω από τις IndiGo (InterGlobe Aviation), Jet Airways και την κρατική Air India.
Η ινδική αγορά είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκοσμίως, ενώ οι αναλυτές αναμένουν μάλιστα ο αριθμός των επιβατών να τριπλασιαστεί την επόμενη 20ετία.
Ωστόσο, από πλευράς κατασκευαστριών, η Airbus έχει καταφέρει να «επικρατήσει», με το πελατολόγιό της να περιλαμβάνει την IndiGo και την GoAir.
Η Boeing εκτιμά ότι η αγορά της Ινδίας θα χρειαστεί 1.850 νέα αεροσκάφη μέχρι το 2036 για να εξυπηρετηθεί ο αυξανόμενος αριθμός των επιβατών, κάτι που μεταφράζεται σε συμφωνίες της τάξης των 265 δισ. δολαρίων.

Κάτω από το ήμισυ η άξια του deal μεταξύ Boeing και Ιράν για τα 80 αεροσκάφη

Αν και αρχικά η Boeing και ορισμένοι αξιωματούχοι του Ιράν έκαναν λόγο για deal 16,6 δισ. δολαρίων σχετικά με την πώληση δεκάδων αεροσκαφών στην ασιατική χώρα, πλέον τα ποσά μετριάζονται για τα καλά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στις 25 Δεκεμβρίου ο Asghar Fakhreeyeh Kashan, αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών του Ιράν, το συνολικό αντίτιμο που θα καταβάλει η χώρα του στην αεροναυπηγική – γίγαντα θα είναι μόλις 8 δισ. δολάρια.
Υπενθυμίζεται πως η παραγγελία για την κρατική Iran Air αφορά 50 αεροσκάφη τύπου 737 και 30 τύπου 777s.
Από την πλευρά της, η Boeing απάντησε πως «δε σχολιάζει ή μοιράζεται λεπτομέρειες των συμφωνιών με τον κάθε πελάτη».
Σημειώνεται πως στις 22 Δεκεμβρίου 2016 «κλείδωσε» κι επίσημα το mega deal για πώληση 100 αεροσκαφών στην Iran Air από την Airbus.
Η παραγγελία θα περιλαμβάνει 46 αεροσκάφη τύπου Airbus A320, 38 αεροσκάφη τύπου A330 και 16 αεροσκάφη A350 XWB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης