Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (CEO της JPMorgan): Δεν με ανησυχούν οι πολιτικές προστατευτισμού που θα εφαρμόσει ο Trump

Dimon (CEO της JPMorgan): Δεν με ανησυχούν οι πολιτικές προστατευτισμού που θα εφαρμόσει ο Trump
Μάλιστα, στήριξε έμμεσα τις πρακτικές στις οποίες προχωρά ο Ρεπουμπλικάνος, σημειώνοντας πως εν τέλει «αφήνουν τους πραγματικούς παίκτες μέσα στο παιχνίδι»
Καθόλου ανήσυχος για τις πολιτικές προστατευτισμού στο εμπόριο που επιθυμεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση του Donald Trump εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon.
Ο ανώτατος τραπεζίτης, για τον οποίο οργίαζαν πριν λίγες εβδομάδες οι φήμες πως θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου (κάτι που δεν έγινε τελικά…), δήλωσε πως δε συμμερίζεται τις απόψεις ότι ο υψηλότερος διασυνοριακός φόρος θα λειτουργήσει αρνητικά για την αμερικανική οικονομία, τονίζοντας πως αναμένει για τον κ. Trump «να πράξει τελικά το σωστό».
Μάλιστα, κατά κάποιο τρόπο στήριξε τις πρακτικές εκφοβισμού κατά των πολυεθνικών στις οποίες προχωρά μέσω Twitter ο Ρεπουμπλικάνος, σημειώνοντας πως εν τέλει «αφήνουν τους πραγματικούς παίκτες (σ.σ.: εταιρείες που επιλέγουν επενδύσουν στις Η.Π.Α.) μέσα στο παιχνίδι».
«Δώστε του λίγο χρόνο», κατέληξε, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου κατά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της JPMorgan…
Τα καθαρά κέρδη της JP Morgan Chase στο δ΄ 3μηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα 6,73 δισ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή, καταγράφοντας άνοδο 24% σε ετήσια βάση.
Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη 1,44 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με την Thomson Reuters.
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας ενισχύθηκαν στα 24,33 δισ. δολ. ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για έσοδα ύψους 23,95 δισ. δολ.
Άλμα 96% σε σχέση με το δ΄ 3μηνο του 2015 σημείωσαν τα κέρδη των τμημάτων εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, στα 3,4 δισ. δολάρια.
Περί αυτού, ο κ. Dimon τόνισε ότι η οικονομία «χτίζει» momentum και ότι υπάρχει η ευκαιρία για την εφαρμογή θετικών και λογικών πολιτικών.
Όπως σημείωσε, η JPMorgan κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα στη λήξη μιας χρονιάς -ρεκόρ για την τράπεζα, τα οποία αντανακλούν τη σταθερή της προσήλωση στην εξυπηρέτηση των πελατών.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της αμερικανικής τράπεζας παραμένει κοντά σε υψηλά 52 εβδομάδων από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν ράλι μετά την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης