Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 13 εκατ. δολ. από SEC σε Morgan Stanley για χρόνιες υπερχρεώσεις εύπορων πελατών της

Πρόστιμο 13 εκατ. δολ. από SEC σε Morgan Stanley για χρόνιες υπερχρεώσεις εύπορων πελατών της
Oι υπερβολικές χρεώσεις από την πλευρά της Morgan Stanley επηρέασαν περισσότερους από 149 χιλ. πελάτες της, με την τράπεζα μεταξύ των ετών 2002 και 2016 να εισπράττει περισσότερα από 16 εκατ. δολάρια εξ υπερχρεώσεων
Πρόστιμο 13 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ συμφώνησε να καταβάλει στις αμερικανικές εποπτικές αρχές η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley, στο πλαίσιο συμβιβασμού της σε υπόθεση υπερχρεώσεων ορισμένων πελατών της του τομέα διαχείρισης μεγάλου (προσωπικού) πλούτου.
Οι υπερχρεώσεις φέρονται να προέκυψαν λόγω σφαλμάτων στον κώδικα, αλλά και επιπλέον προβλημάτων, στα συστήματα τιμολόγησης της τραπέζης.
Σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς SEC, η Morgan Stanley αντιμετώπισε και κατηγορίες παραβίασης των κανόνων θεματοφυλακής, που είχαν σχεδιαστεί να προστατεύουν τα στοιχεία ενεργητικού των τραπεζικών πελατών.
Η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε, ότι όλοι οι πελάτες που υπερχρεώθηκαν έχουν ήδη αποζημιωθεί για τις άδικες απώλειες χρημάτων που υπέστησαν, ενώ ήδη βελτίωσε ένα μέρος των πολιτικών και των διαδικασιών της, περιλαμβανομένης της κατάργησης κάποιων παλαιότερων συστημάτων της.
Σύμφωνα με την SEC, οι υπερβολικές χρεώσεις από την πλευρά της Morgan Stanley επηρέασαν περισσότερους από 149 χιλ. πελάτες της, με την τράπεζα μεταξύ των ετών 2002 και 2016 να εισπράττει περισσότερα από 16 εκατ. δολάρια εξ υπερχρεώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης