Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας άφησε ο Trump

Reuters: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας άφησε ο Trump
Ο Αμερικάνος πρόεδρος θα ανοίξει δίαυλο επικοινωνία με την Κίνα, αν και θεωρεί ότι χειραγωγεί το νόμισμά της
Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο Donald Trump υποστήριξε ότι θα κρατήσει ανέπαφες τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για ένα εύλογο διάστημα και δεν θα υιοθετήσει την πολιτική της μίας Κίνας μέχρι να δει πρόοδο στις πρακτικές της σχετικά με το νόμισμα και το εμπόριο.
"Αν στο μέλλον διαπιστώσουμε ότι η Ρωσία μας βοηθάει για να έχουμε κυρώσεις σε κάποιον που κάνει πραγματικά σπουδαία πράγματα;" αναρωτήθηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ.
Έτσι, όπως εκτιμά το Reuters, o Τrump θα μπορούσε να προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων που επέβαλε ο Obama σε βάρος της Ρωσίας, αν αποδειχτεί ότι η Μόσχα βοηθάει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και σε άλλα σημαντικά θέματα για την Ουάσινγκτον.
Ο Τrump αποκάλυψε επίσης στην αμερικάνικη εφημερίδα ότι μετά την ορκωμοσία του (20/1) θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
"Καταλαβαίνω ότι θέλουν να μας συναντήσουν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό" δήλωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος που διευκρίνισε και ότι "όλα είναι συζητήσιμα και σχετικά με την πολιτική της μίας Κίνας".
Οι ΗΠΑ έχουν αποδεχτεί τη θέση της Κίνας ότι υπάρχει μόνο "μία Κίνα" και πως η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της, ωστόσο, μετά την εκλογή του ο Trump έσπευσε να το αμφισβητήσει αυτό.
Στο παρελθόν, ο Αμερικάνος πρόεδρος είχε κατηγορήσει την Κίνα για χειραγώγηση νομίσματος, αλλά παρά το γεγονός αυτό, δήλωσε "πρόθυμος να συζητήσω μαζί τους".
Για μία ακόμα φορά άφησε, ωστόσο, να φανεί η δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι "οι Κινέζοι δεν λένε ότι υποτιμούμε το νόμισμά μας, αλλά ότι το νόμισμά μας πέφτει".
"Δεν πέφτει, το κάνουν σκόπιμα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trump.
"Οι εταιρίες μας δεν μπορούν να τους ανταγωνιστούν, διότι το νόμισμά μας είναι δυνατό και αυτό μας σκοτώνει" συμπλήρωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος.

www.bankingneews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης