Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μπαράζ επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος σε περιοχή της Συρίας που ελέγχει η κυβέρνηση

Reuters: Μπαράζ επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος σε περιοχή της Συρίας που ελέγχει η κυβέρνηση
Γίνεται λόγος για δεκάδες θύματα, αλλά η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν τις μεγαλύτερες επιθέσεις του εδώ και μήνες σε περιοχές που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση στην πόλη Deir al - Zor το Σάββατο 14/1, σκοτώνοντας δεκάδες πολίτες και στρατιώτες όπως μεταδίδει το Reuters.
Συνολικά έξι μεγάλες εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη από το χάραμα, καθώς οι μαχητές συγκρούονταν με τον στρατό και συμμαχικές δυνάμεις, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συριακά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στη συνέχεια θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.
Τα ΜΜΕ μίας στρατιωτικής μονάδας που διοικούνται από τη σύμμαχο της Δαμασκού, Χεζμπολάχ, υποστήριξαν ότι ο στρατός απέκρουσε επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σκληροπυρηνικών τζιχαντιστών σε διάφορα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων της ανατολικής περιοχής της πόλης και του αεροδρομίου.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν εννέα σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.
Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Deir al - Zor, που συνορεύει με το Ιράκ, αλλά και το μισό κομμάτι της ομώνυμης πόλης και πολιορκεί τις υπόλοιπες κυβερνητικές περιοχές για πάνω από δύο χρόνια.
Η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία έχουν κάνει συχνά εκστρατείες για να βοηθήσουν 200 χιλιάδες κατοίκους που ζουν στην περικυκλωμένη ζώνη με ελλείψεις φαρμάκων και τροφίμων.
Η επαρχία Deir al - Zor συνδέει την "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, Ράκα, με τα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης