Διεθνή

Akinci (Ηγέτης Τουρκoκυπρίων): Απαράδεκτος ο χάρτης που κατέθεσαν στη Γενεύη οι Ελληνοκύπριοι

Akinci (Ηγέτης Τουρκoκυπρίων): Απαράδεκτος ο χάρτης που κατέθεσαν στη Γενεύη οι Ελληνοκύπριοι
H εκ περιτροπής προεδρία και η συμμετοχή στις αποφάσεις είναι σημαντική και αναγκαία για την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων
Απαράδεκτο, χαρακτήρισε τον χάρτη της Ελληνοκυπριακής πλευράς που κατατέθηκε στη Γενεύη για το Κυπριακό ο τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci, ενώ επιμένει στην εκ περιτροπής προεδρία.
Μιλώντας κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα, ο Akinci είπε πως η εκ περιτροπής προεδρία και η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις είναι σημαντική και αναγκαία για την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και σίγουρα θα περιλαμβάνεται στη λύση.
Ανέφερε ότι αν δεν υπάρχει αυτό, δεν θα υπάρξει λύση.
Είπε ακόμη ότι όλα τα θέματα θα συζητηθούν αλληλένδετα και ότι ταυτόχρονα θα αντιμετωπιστούν οι ευαισθησίες των δύο πλευρών.
Πρόσθεσε ότι η διαδικασία δεν είναι ανοικτού τέλους.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Erdogan για τη Μόρφου, τα Κόκκινα και το Βαρώσι, ο Akinci είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να εκφράζει την άποψή του και ότι κάποιες από τις δηλώσεις του μπορεί να παρεξηγηθούν.
Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, θέλουν συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων, προσαρμοσμένες στην ανάγκη, όπως η ασφάλεια της μιας πλευράς να μην αποτελεί απειλή για την άλλη.
Ο Akinci επέρριψε στην Ελλάδα την ευθύνη για τη μη συνέχιση των εργασιών της διάσκεψης της Γενεύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης