Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή βάρκας στον ποταμό Γάγγη στην Ινδία

Guardian: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή βάρκας στον ποταμό Γάγγη στην Ινδία
Ανάμεσα στους επιζώντες και ένα μωρό 18 μηνών
Ο τραγικός απολογισμός από ένα δυστύχημα με βάρκα στην ανατολική Ινδία ανήλθε στους 26 νεκρούς την Κυριακή 15/1, ενώ ένας αξιωματούχος προειδοποιεί για περισσότερες απώλειες καθώς διασώστες ψάχνουν ακόμα στα νερά, όπως γράφει ο Guardian.
Η ξύλινη βάρκα που δεν είχε μηχανή ήταν υπερφορτωμένη με ανθρώπους που είχαν πάει να διασκεδάσουν σε ένα φεστιβάλ χαρταετού και ανατράπηκε το Σάββατο 14/1 στον ποταμό Γάγγη κοντά στη Patna, την πρωτεύουσα της επαρχίας Bihar.
Ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων δεν γίνεται να επιβεβαιωθεί, καθώς δεν υπήρχε λίστα επιβαινόντων, ωστόσο, η αστυνομία θεωρεί ότι βρίσκονταν τουλάχιστον 40 άνθρωποι στη βάρκα.
Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, αναζητώντας επιζώντες, όπως ανέφερε ο Anirudh Kumar, γραμματέας της αρχής διαχείρισης εθνικών καταστροφών.
"Οι εργάτες των συνεργείων διάσωσης ανέσυραν 22 πτώματα το βράδυ του Σαββάτου 14/1 και το πρωί της Κυριακής 15/1 εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερις σοροί" δήλωσε ο Kumar.
"Η βάρκα ανατράπηκε σχετικά κοντά στην ακτή και κάποιοι κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ανάμεσα στους επιζώντες ήταν και ένα μωρό 18 μηνών που αναρρώνει πλέον στο νοσοκομείο.
Οι επιβαίνοντες στη βάρκα επέστρεφαν από το ετήσιο φεστιβάλ Hindu, που περιλαμβάνει πέταγμα χαρταετού και άλλες εκδηλώσεις.
Ο υπουργός της επαρχίας Bihar, Nitish Kumar, διέταξε έρευνα για τις συνθήκες που προκάλεσαν το δυστύχημα και υποσχέθηκε ενίσχυση 5.900 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο πρωθυπουργός Νarendra Modi ακύρωσε την παρουσία του σε μία εκδήλωση στην Patna την Κυριακή 15/1.
Τα ατυχήματα με βάρκες είναι συχνά στην Ινδία, κυρίως επειδή είναι υπερφορτωμένες, κακοσυντηρημένες, δεν διαθέτουν σωσίβια και εξοπλισμό ασφαλείας.
Άλλοι 20 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα με βάρκα που ανατράπηκε στην Ινδία το 2015.
Και πάνω από 100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους όταν είχε ανατραπεί μία βάρκα στον ποταμό Βραχμαπούτρα το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης