Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Ο επικεφαλής της CIA προειδοποίησε τον Τrump να προσέχει τις δημόσιες δηλώσεις του

BBC: Ο επικεφαλής της CIA προειδοποίησε τον Τrump να προσέχει τις δημόσιες δηλώσεις του
Σύμφωνα με τον απερχόμενο διευθυντής της CIA, John Brennan, o αυθορμητισμός του Trump δεν είναι προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας
Ο απερχόμενος διευθυντής της CIA, John Brennan, προειδοποίησε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Donald Τrump να αποφεύγει τα πικρόχολα σχόλια μόλις αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του, μεταδίδει το BBC.
Συγκεκριμένα, είπε ότι ο αυθορμητισμός δεν θα είναι προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας.
Ο Trump είναι γνωστός για τα πολλά και μεγάλα σχόλια που κάνει για θέματα εθνικής σημασίας στο Twitter.
Ο Brennan υποστήριξε επίσης ότι ο Trump δεν θα πρέπει να έχει τόσο μεγάλη εκτίμηση για τις ικανότητες και τις προθέσεις της Ρωσίας.
"Νομίζω ότι ο κύριος Trump θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όσον αφορά τη Ρωσία" δήλωσε ο Brennan σε μία συνέντευξη στο Fox News την Κυριακή 15/1, μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ότι ο Putin προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών.
Ο Trump προσπαθούσε για μήνες να υποβαθμίσει τα αποτελέσματα της έρευνας των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τους Ρώσους χάκερς που παραβίασαν τα e-mails της Hillary Clinton και τα αποδέχτηκε μόνο σε μία συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 11/1.
Στο μεταξύ, τόσο το Κρεμλίνο, όσο και η ομάδα του Trump διέψευσαν το ρεπορτάζ των Sunday Times ότι προγραμματίζεται συνάντηση ανάμεσα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Putin στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.
Στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας είχε γίνει το 1986 η περίφημη συνάντηση του Ronald Reagan με τον Mikhail Gorbachev, προς το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, για τον περιορισμό των πυρηνικών ΗΠΑ - ΕΣΣΔ.
Ο Brennan υποστήριξε ότι "το να μιλάει και να κάνει αναρτήσεις στο Twitter" δεν είναι η σωστή επιλογή για τον Trump, που αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του την Παρασκευή 20/1.
"Ο αυθορμητισμός δεν είναι κάτι που προστατεύει τα συμφέροντα της δημόσιας ασφάλειας και για αυτό όταν μιλάει και όταν αντιδράει θα πρέπει να καταλαβαίνει τις επιδράσεις που θα μπορεί να υπάρξουν για τις ΗΠΑ" ανέφερε ο Brennan.
"Είναι κάτι παραπάνω από τον κύριο Trump, έχει να κάνει με τις ΗΠΑ" υπερθεμάτισε στη συνέχεια ο διευθυντής της CIA.
"Αυτό που βρίσκω εξοργιστικό είναι ότι εξίσωσε την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών με τους Ναζί Γερμανούς" πρόσθεσε με νόημα ο Brennan, αναφερόμενος σε ένα tweet που είχε κάνει ο Trump την Τετάρτη 11/1.
"Είναι τελείως αβάσιμο να δείχνει ο κύριος Trump με το δάχτυλο την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών για διαρροή πληροφοριών που ήταν ήδη διαθέσιμες στο κοινό" κατέληξε το αφεντικό της CIA.
Ο Trump είχε κάνει λόγο για ψεύτικα νέα και για προσωπικό απατεώνων.
Η Ρωσία έχει αρνηθεί επίσης τις κατηγορίες ότι έβαλε χάκερς για να επηρεάσει τις αμερικάνικες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης