Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Η Βρετανία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια αν η ΕΕ την αποκλείσει από την ενιαία αγορά, δηλώνει ο Hammond

Skynews: Η Βρετανία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια αν η ΕΕ την αποκλείσει από την ενιαία αγορά, δηλώνει ο Hammond
Mίλησε για μείωση των εταιρικών φόρων και αλλαγή του οικονομικού μοντέλου για να επανέλθει η ανταγωνιστικότητα
Ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα αντιδράσει μειώνοντας τους εταιρικούς φόρους, αν η ΕΕ την αποκλείσει από την ενιαία αγορά λόγω Brexit, προειδοποίησε ο Philip Hammond, όπως γράφει το Skynews.
Τα σχόλια του σε μία γερμανική εφημερίδα έγιναν πριν την κύρια ομιλία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Theresa May, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 17/1.
Στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag o Hammond παραδέχτηκε αρχικά ότι "αν δεν έχουμε πρόσβαση στην ενιαία αγορά, αν μας αποκλείσουν, τότε θα υποφέρουμε οικονομικά, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα".
"Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε το οικονομικό μας μοντέλο για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί" δήλωσε με αποφασιστικότητα στη συνέχεια ο Βρετανός Καγκελάριος.
"Ο βρετανικός λαός δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, να πει τι άσχημα που πληγωθήκαμε, θα αλλάξουμε το μοντέλο μας, θα επιστρέψουμε και θα είμαστε ανταγωνιστικοί".
Η Μay αναμένεται να ανακοινώσει ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά σε ομιλία της την Τρίτη 17/1.
Οι κόκκινες γραμμές της στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι να βάλει ένα τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση και να αρχίσει εμπορικές συζητήσεις με τρίτες χώρες, πριν τα σπάσει με τις Βρυξέλλες.
Παρεμπιπτόντως, ο πρώην ηγέτης του UKIP Nigel Farage δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα πειστεί από την κυρία May για το Brexit.
Mιλώντας στην κυριακάτικη (15/1) εκπομπή της Sophy Ridge, o Farage ανέφερε τα εξής:
"Είμαι βέβαιος ότι η Theresa May θα κάνει ό,τι συνήθως, θα διαβεβαιώσει ότι τα έχει όλα υπό έλεγχο, λέγοντας τα σωστά πράγματα, ο κόσμος θα τα βρει πολύ ωραία όλα αυτά, όμως γιατί καθυστερεί τόσο πολύ;
"Όταν η κουβέντα έρχεται στο μεταναστευτικό, που εκείνη αναδεικνύει, ξεχνώντας ότι ως υπουργός Εσωτερικών απέτυχε παταγωδώς.
"Πρέπει να πω ότι ακόμα δεν έχω πειστεί".
Από την άλλη, ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn κατηγόρησε την πρωθυπουργό ότι ακολουθεί μία επικίνδυνη στρατηγική βάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο προς μία κατεύθυνση ευκαιριακής οικονομίας.
Επικρίνοντας και τα σχόλια του Hammond, o Corbyn δήλωσε στην εκπομπή του Andrew Marr στο BBC ότι "μοιάζει σαν μία συνταγή εμπορικού πολέμου με την Ευρώπη στο μέλλον, δεν φαίνεται πολύ λογικό να προχωρήσουμε έτσι μπροστά".
Και ο Corbyn συνέχισε: "Η πρωθυπουργός φαίνεται να μας οδηγεί σε μία ευκαιριακή οικονομία στις όχθες της Ευρώπης, όπου θα έχουμε χαμηλά επίπεδα εταιρικής φορολογίας και θα χάσουμε την πρόσβαση στις μισές αγορές, όπου εξάγουμε και όλο αυτό είναι μία επικίνδυνη στρατηγική".
Τέλος, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Tim Farron δήλωσε σε κυριακάτικη εκπομπή του BBC ότι "ένα σκληρό Brexit δεν είναι μία δημοκρατική επιλογή για τον βρετανικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης