Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al-Falih (Σαουδική Αραβία): Δεν είναι απαραίτητο να επεκτείνουμε τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Al-Falih (Σαουδική Αραβία): Δεν είναι απαραίτητο να επεκτείνουμε τη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Ο υπουργός Ενέργειας εκτιμά ότι η εξισορρόπηση της αγοράς θα επιτευχθεί κατά το πρώτο μισό του 2017
Ως "απίθανο" κρίνει το ενδεχόμενο οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ να επεκτείνουν τη συμφωνία τους για μείωση της παραγωγής πετρελαίου ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε σήμερα (16/1) σε δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι.
Συγκεκριμένα, ο σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας επανέλαβε αρχικά τις δηλώσεις των στελεχών του ΟΠΕΚ ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα επανεξετάσουν την κατάσταση εντός του έτους και θα κρίνουν τότε εάν μία επέκταση της συμφωνίας είναι απαραίτητη.
Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "δε θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη, δεδομένου του επιπέδου υποχωρήτικότητας που υπάρχει, καθώς και λαμβάνοντας υπόψεις τις προσδοκίες που έχουμε σε θέματα ζήτησης".
"Οι προσδοκίες μου είναι ότι η εξισορρόπηση, η οποία ξεκίνησε αρχικά το 2016, θα έχει πλήρη αντίκτυπο κατά το πρώτο εξάμηνο", πρόσθεσε ο Al-Falih, ο οποίς εκτιμά ότι με τα τωρινά δεδομένα, μία επέκταση της συμφωνίας φαντάζει ως "απίθανη".
"Η ζήτηση θα αυξηθεί το καλοκαίρι και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η αγορά τροφοδοτείται σωστά, καθώς δε θέλουμε να δημιουργήσουμε έλλειμμα ή να αυξήσουμε τις πιέσεις", καταλήγει ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι "η επέκταση θα λάβει χώρα μόνο εάν υπάρξει ανάγκη".
Υπενθυμίζουμε ότι το πετρέλαιο συνεχίζει να επωφελείται από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, με τις τιμές να βρίσκονται σταθερά πάνω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης