Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση Schaeuble στον Trump - «Κίνδυνος ρήξης στις σχέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας»

Αυστηρή προειδοποίηση Schaeuble στον Trump - «Κίνδυνος ρήξης στις σχέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας»
O Schaeuble προειδοποίησε για τους κινδύνους που θέτουν οι προστατευτικές οικονομικές πολιτικές και μια διεκδικητική Ρωσία που επιδιώκει να υπονομεύσει τις δυτικές δημοκρατίες
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfang Schaeuble στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ,  Donald Trump.
O Schaeuble προειδοποίησε για τους κινδύνους που θέτουν οι προστατευτικές οικονομικές πολιτικές και μια διεκδικητική Ρωσία που επιδιώκει να υπονομεύσει τις δυτικές δημοκρατίες, τονίζοντας τον κίνδυνο ρήξης μεταξύ του νέου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και ενός σημαντικού συμμάχου (της Γερμανίας).
Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal (ο οποίος μίλησε πριν δημοσιοποιηθεί η συνέντευξη Trump) o Schaeuble τόνισε ότι προτίθεται να εργαστεί επικοιδομητικά με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο τόνισε πως θα ήταν λάθος να επιδιώξει κανείς εθνικιστικές οικονομικές πολιτικές αλλά και να υποτιμήσει τον κίνδυνο από τη Ρωσία.
«Όποιος επιθυμεί την ανάπτυξη - και θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι φιλική προς την ανάπτυξη -πρέπει να είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών», τόνισε ο Schaeuble στην αμερικανική εφημερίδα.
Και εξήγησε ότι ο προστατευτισμός μπορεί να παρουσιάσει βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά σχεδόν πάντα είναι καταστροφικός μακροπρόθεσμα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης