Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναλλαγματικές απώλειες της στερλίνας - Νευρικότητα στις αγορές λόγω επικείμενης ομιλίας May για Brexit

Συναλλαγματικές απώλειες της στερλίνας - Νευρικότητα στις αγορές λόγω επικείμενης ομιλίας May για Brexit
Η στερλίνα κατάφερε να ανακτήσει ένα μικρό μέρος των ημερήσιων συναλλαγματικών απωλειών της μέχρι το απόγευμα (18:00), διαπραγματευόμενη στις 1,20633 λίρες ανά δολάριο, στις 0,87929 λίρες ανά ευρώ και στα 137,670 γιέν
Στο ασθενέστερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ το τελευταίο τρίμηνο υποχώρησε σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2016 η βρετανική στερλίνα - μέχρι τις 1,19870 λίρες - λόγω έντονων ανησυχιών των επενδυτών στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, ότι στην προγραμματισμένη για αύριο ομιλία της η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα ανακοινώσει δημοσίως την πρόθεσή της για ένα «σκληρό», ανυποχώρητο Brexit από την Ε.Ε. και την ίδια την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Η στερλίνα σήμερα απώλεσε έως 1,5% της αξίας της έναντι του αμερικανικού νομίσματος, για να κατέλθει στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Οκτώβριο του 2016, όταν είχε καταγράψει μια κατάρρευση-«αστραπή» (flash crash) κατά 10%.
Με εξαίρεση το συγκεκριμένο χαμηλό επίπεδο προ τριμήνου, η στερλίνα σήμερα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 ετών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Σήμερα, το βρετανικό νόμισμα κατέγραψε απώλειες μέχρι 2,5% έναντι του ιαπωνικού, για να υποχωρήσει μέχρι τα 136,455 γιέν ανά στερλίνα.
Έναντι του ευρώ, η στερλίνα σήμερα εξασθένησε κατά 1,5% μέχρι τις 0,88527 λίρες.
Πάντως, η στερλίνα κατάφερε να ανακτήσει ένα μικρό μέρος των ημερήσιων συναλλαγματικών απωλειών της μέχρι το απόγευμα (18:00), διαπραγματευόμενη στις 1,20633 λίρες ανά δολάριο, στις 0,87929 λίρες ανά ευρώ και στα 137,670 γιέν.
Σήμερα το απόγευμα η αγορά συναλλάγματος καταγράφει μικρότερη συναλλακτική δραστηριότητα απ' ότι συνήθως λόγω εθνικής αργίας στις ΗΠΑ εις μνήμην Martin Luther King, αν και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες (συνεδριάσεις Ασίας) τα κύρια συναλλαγματικά ζεύγη της στερλίνας παρουσίαζαν ασυνήθιστα μεγάλη αύξηση όγκου συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης