Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Φρανκφούρτη θα μεταφερθούν οι βρετανικές δραστηριότητες της UBS σε περίπτωση «σκληρού» Brexit

Στη Φρανκφούρτη θα μεταφερθούν οι βρετανικές δραστηριότητες της UBS σε περίπτωση «σκληρού» Brexit
Η UBS διαθέτει 5 χιλιάδες στελέχη στα γραφεία της στο Λονδίνο, εκ των οποίων το 20%-30% θα επηρεαζόταν αρνητικά σε περίπτωση μεταφοράς των βρετανικών δραστηριοτήτων της τραπέζης σε κάποια μεγάλη πόλη της ευρωζώνης
Στη Φρανκφούρτη θα μεταφέρει η UBS «αν χρειαστεί» τις τραπεζικές δραστηριότητες που σήμερα διεξάγει στα γραφεία της στο Λονδίνο, σε περίπτωση κατά την οποία η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) έχει ως συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος δραστηριοποίησης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά των τραπεζών της Βρετανίας.
Αυτό επεσήμανε σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης ελβετικής τραπέζης UBS, Sergio Ermotti, μιλώντας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός.
«Διαθέτουμε μια βάση στη Φρανκφούρτη όπου στεγάζουμε δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου και όχι μόνο... Διαθέτουμε ένα κατάλληλο πλαίσιο και υποδομές [στη Φρανκφούρτη] που μπορούν να επεκταθούν αν χρειαστεί», προειδοποίησε προς την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης ο Ermotti.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η προγραμματισμένη για αύριο πολυ-αναμενόμενη ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, δεν θα ξεκαθαρίσει την συγκεχυμένη κατάσταση αναφορικά με τις επιδιώξεις της βρετανικής ηγεσίας στις διαπραγματεύσεις του Brexit.
«Χρειαζόμαστε έναν υψηλότερο βαθμό βεβαιότητας για να μπορέσουμε να αναλάβουμε δράση, διαφορετικά [η κατάσταση] θα μας κοστίσει εξαιρετικά ακριβά», όπως προσέθεσε ο επικεφαλής της UBS.
Σήμερα, η ελβετική τράπεζα διαθέτει 5 χιλιάδες στελέχη στα γραφεία της στο Λονδίνο, εκ των οποίων το 20%-30% θα επηρεαζόταν αρνητικά σε περίπτωση απόφασης μεταφοράς των βρετανικών δραστηριοτήτων της τραπέζης σε κάποια μεγάλη πόλη της ευρωζώνης.
Το 2016, η UBS ίδρυσε μια τράπεζα στην Φρανκφούρτη για τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων στη διαχείριση πλούτου, σε μια προσπάθεια οικονομίας εποπτικών κεφαλαίων και απλοποίησης της δομής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης