Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη ανησυχία στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για τις απειλές του Donald Trump

Έντονη ανησυχία στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για τις απειλές του Donald Trump
«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα σχόλια, ωστόσο μένει να δούμε κατά πόσο οι εν λόγω εξαγγελίες θα εφαρμοστούν από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.»
Τον έντονο προβληματισμό τους για τις απειλές (link) του νεοεκλεγέντα Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζουν τις τελευταίες ώρες οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας.
«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα σχόλια, ωστόσο μένει να δούμε κατά πόσο οι εν λόγω εξαγγελίες θα εφαρμοστούν από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.
Το Κογκρέσο θα δείξει κατά πάσα πιθανότητα ουσιαστική αντίσταση κατά των προτάσεων», δήλωσε ο Matthias Wissmann, πρόεδρος της γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ο Ρεπουμπλικάνος έβαλε στο στόχαστρο την BMW στο πλαίσιο της πάγιας στρατηγικής του, κάνοντας λόγο για διασυνοριακό φόρο ύψους 35% (σ.σ.: αποτελεί ευθεία παραβίαση της Nafta, της Εμπορικής Συμφωνίας για τη Βόρεια Αμερική) αν τελικά προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της για νέες επενδύσεις στο Μεξικό.
Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα παρακάτω στοιχεία που παραθέτει το Bloomberg, η BMW έχει ήδη ένα πολύ μεγάλο εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα, το οποίο κατασκευάζει τρεις φορές περισσότερο από ότι το αντίστοιχο στο Μεξικό.
Αναλυτικότερα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης