Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry: Πολιτική απρέπεια του Trump να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Γερμανίας ενάντια στη Merkel

Kerry: Πολιτική απρέπεια του Trump να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Γερμανίας ενάντια στη Merkel
Ο Kerry εξήρε την πολιτική της Merkel στο προσφυγικό ως «εξαιρετικά θαρραλέα», παρά τα όποια αναπόφευκτα προβλήματα από τα οποία συνοδεύτηκε
Αποτέλεσε «απρέπεια» του - επερχόμενου (σε 4 ημέρες) νέου προέδρου των ΗΠΑ - Donald Trump να αναμειχθεί στην εσωτερική γερμανική πολιτική διαδικασία (εν όψει και των γερμανικών εκλογών) κατονομάζοντας την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, στο προσφυγικό «ένα καταστροφικό λάθος».
Αυτό σχολίασε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με τον οποίο ήταν ανάρμοστη η ανάμειξη του επερχόμενου προέδρου στα εσωτερικά της Γερμανίας με έναν τόσο άμεσο τρόπο.
Μιλώντας στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN στο Λονδίνο, ο Kerry προσέθεσε, ότι ο Trump «Θα το βρει μπροστά του [την παρέμβασή του]. Από την Παρασκευή [20/1], θα είναι υπεύθυνος για αυτή τη σχέση» ΗΠΑ-Γερμανίας.
Ο Trump είχε αναφέρει προ ημερών σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και στους Times του Λονδίνου, ότι σέβεται την Merkel αλλά διαφωνεί με την πολιτική της στο προσφυγικό, που προκάλεσε ένα κύμα εισροής 1 εκατ. προσφύγων στην Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Kerry, είναι ανεπίτρεπτο για τον Trump να επικρίνει δημοσίως και να κατηγορεί για λάθη «έναν από τους ισχυρότερους ηγέτες της Ευρώπης [Merkel] και έναν από τους περισσότερο σημαντικούς 'παίκτες' εν σχέσει με το πού κατευθυνόμαστε... Δεν είναι αρμόζον για εμάς [ΗΠΑ] να το σχολιάζουμε αυτό».
Μάλιστα, ο Kerry εξήρε την πολιτική της Merkel στο προσφυγικό ως «εξαιρετικά θαρραλέα», παρά τα όποια αναπόφευκτα προβλήματα από τα οποία συνοδεύτηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης