Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Ρεκόρ στις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Γερμανία το 2016

Gazprom: Ρεκόρ στις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Γερμανία το 2016
Οι εξαγωγές της ρωσικής εταιρείας προς την Ευρώπη και την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 25,5% το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου
H Ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16/1/2017 ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου της προς τη Γερμανία κατέγραψαν ρεκόρ πέρυσι και έχουν σημειώσει άνοδο από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Η Gazprom εξήγαγε 49,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου στη Γερμανία το 2016, ξεπερνώντας το ρεκόρ 45,3 bcm το 2015.
Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά για την κρατική Gazprom, η οποία προμηθεύει σήμερα το ένα τρίτο του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ευρώπη καθώς η περιοχή είναι πολύ εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, και οι ανησυχίες αυτές έχουν αυξηθεί μετά την ένταση στις σχέσεις Μόσχας και Κιέβου που διέκοψε την παροχή στον απόηχο της προσάρτησης της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014.
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου έχουν αυξήσει τη ζήτηση για το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς οι τιμές μακροπρόθεσμων συμβάσεων παροχής φυσικού αερίου της Gazprom είναι συνδεδεμένες με την τιμή του πετρελαίου με χρονική υστέρηση έξι έως εννέα μηνών.
Η εταιρεία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι οι εξαγωγές της σε χώρες εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, είχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ από την αρχή του 2017 λόγω του κρύου καιρού στην Ευρώπη.
Οι εξαγωγές της προς την Ευρώπη και την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 25,5% κατά το πρώτο μισό του τρέχοντος μήνα από το προηγούμενο έτος. Οι εξαγωγές προς τη Γερμανία αυξήθηκαν 21 % κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης