Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αρνείται τις γερμανικές κατηγορίες για παραποίηση εκπομπών καυσαερίων σε μοντέλα Fiat Chrysler

Ιταλία: Αρνείται τις γερμανικές κατηγορίες για παραποίηση εκπομπών καυσαερίων σε μοντέλα Fiat Chrysler
Το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών διεξήγαγε το ίδιο ελέγχους εκπομπών καυσαερίων στα μοντέλα Fiat Chrysler που θεώρησε ύποπτα η Γερμανία, δίχως τελικά να ανακαλύψει κάτι μεμπτό
Αρνείται η Ιταλία τις γερμανικές κατηγορίες για λειτουργία συστήματος εξαπάτησης μετρήσεων εκπομπών καυσαερίων σε οχήματα της Fiat Chrysler, μεταξύ άλλων σε μοντέλα Fiat 500X.
Συγκεκριμένα, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, ότι έλεγχοι που πραγματοποίησε το ίδιο σε οχήματα Fiat 500X έδειξαν ότι το μοντέλο πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων και δεν εμφανίζει ανωμαλίες στις μετρήσεις.
Η Γερμανία το 2016 είχε κατηγορήσει την Fiat Chrysler για εγκατάσταση κρυμμένου λογισμικού παραποίησης μετρήσεων εκπομπών καυσαερίων σε οχήματά της, κάτι που η μεγάλη ιταλική αυτοκινητο-βιομηχανία αρνήθηκε, όπως και η ιταλική κυβέρνηση.
Έτσι, η Γερμανία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαμεσολαβήσει στην αντιδικία της με την Ιταλία και τη Fiat Chrysler.
Τελικά, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών διεξήγαγε το ίδιο ελέγχους εκπομπών καυσαερίων στα μοντέλα Fiat Chrysler που θεώρησε ύποπτα η Γερμανία, δίχως τελικά να ανακαλύψει κάτι μεμπτό.
Μάλιστα, έστειλε τα αντίστοιχα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε, στις αρμόδιες γερμανικές αρχές.
Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φαίνεται να έχει πραγματοποιήσει ελέγχους εκπομπής καυσαερίων στα μοντέλα που αναφέρει η γερμανική πλευρά, τα οποία να υποστηρίζουν τις κατηγορίες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης