Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη
Ο δράστης είχε επιτεθεί με υπο-πολυβόλο εναντίον θαμώνων του νυχτερινού κέντρου, οι οποίοι γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους, οδηγώντας στο θάνατο 39 ανθρώπους
(upd) Μαζί με άλλους 4 ύποπτους συνελήφθη αργά χθες το βράδυ ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινόπουλης, η οποία πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αφήνοντας πίσω της 39 νεκρούς.
Τα κρατικά ΜΜΕ στην Τουρκία μετέδωσαν ότι η σύλληψη του δράστη έγινε μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους, σε κρυψώνα στην Κωνσταντινούπολη.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, αλλά κι άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το όνομα του συλληφθέντα είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ενώ η σύλληψή του, έγινε μαζί με έναν άντρα από το Κιργιστάν και τρεις γυναίκες, από την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη και τη Σομαλία
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη.
«Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ.
Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» ανέφερε ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.




(πρώτη ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 23:32)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης