Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιχμές Jinping (πρόεδρος Κίνας) κατά Trump στο Davos: Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή

tags :
Αιχμές Jinping (πρόεδρος Κίνας) κατά Trump στο Davos: Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή
Οφείλουμε να εξισορροπήσουμε την παγκοσμιοποίηση, να την κάνουμε πιο ισχυρή τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας
(upd) Την θέση ότι ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή διατύπωσε από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, ο οποίος υπερασπίστηκε την παγκοσμιοποίηση.
«Οφείλουμε να εξισορροπήσουμε την παγκοσμιοποίηση, να την κάνουμε περισσότερο ισχυρή, περισσότερο ανοικτή, περισσότερο αειφόρα» είπε ο Jinping, ο οποίος έγινε ο πρώτος ηγέτης της Κίνας που μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Ο πρόεδρος της Κίνας υποστήριξε ότι το Πεκίνο θέλει να επιβληθεί ως υπερασπιστής του ελευθέρου εμπορίου απέναντι στον προστατευτισμό που κομίζει ο Donald Trump.
«Δεν ωφελεί να κατηγορούμε την παγκοσμιοποίηση για τα προβλήματα του πλανήτη», είπε ο πρόεδρος της Κίνας αναφέροντας ως παραδείγμα την ανεργία, τα μεταναστευτικά κύματα και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
«Κάθε προσπάθεια διακοπής της ροής των κεφαλαίων, των τεχνολογιών και των προϊόντων μεταξύ των χωρών... είναι αδύνατη και αντίθετη με τον ρου της ιστορίας.
Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή» τόνισε ο Jinping.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Κίνας συμμετέχει στις εργασίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Η συμμετοχή αυτή μάλιστα έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή μια και η εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ (ορκίζεται την ερχόμενη Παρασκευή) έρχεται να αμφισβητήσει τη διεθνή συνεργασία σε θέματα εμπορίου.
Στο Davos θα συμμετάσχουν αρκετά στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης, ενώ ένα μεγάλο μέρος των επί μέρους συνεδριών είναι αφιερωμένες στην Ασία.
«Ελπίζουμε ότι στον νέο αυτό κόσμο η Κίνα θα αναλάβει μια υπεύθυνη και αποτελεσματική ηγετική θέση.
Οπότε εν μέρει είναι πολύ συμβολικό να έχουμε εδώ τον πρόεδρο της Κίνας» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 17 Ιανουαρίου 08:33)
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης