Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά αντιδρά η στερλίνα στην ομιλία της Theresa May - Στο +1,8% έναντι του δολαρίου

Θετικά αντιδρά η στερλίνα στην ομιλία της Theresa May - Στο +1,8% έναντι του δολαρίου
Η βρετανίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις που την ήθελαν να ανακοινώνει ένα "σκληρό Brexit"
Θετικά φαίνεται πως αντιδρά η στερλίνα απέναντι στη σημερινή (17/1) ομιλίας της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, μέσω της οποίας εξέφρασε την επιθυμία της για μία πιο "ενώμένη" Βρετανία μετά τις διαπραγματεύσεις, καθώς και να είναι "πιο εξωστρεφής" απ' ότι πριν.
Συγκεκριμένα, περί τις 2:35 μ.μ. η στερλίνα εμφανίζεται ενισχυμένη κατά +1,86% έναντι του δολαρίου, στα 1,2273 δολάρια, ενώ παράλληλα τα κέρδη έναντι του ευρώ διαμορφώνονται στο +1,59%, στα 1,1536 ευρώ.
"Αποχωρούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη", ήταν χαρακτηριστκά τα λόγια της Theresa May, η οποία παράλληλα αναγνώρισε πόσο σημαντικό είναι να παρέχει "τη μεγαλύτερη δυνατή βεβαιότητα" τόσο στις επιχειρήσεις της χώρας, όσο και στο δημόσιο τομέα.
Η επιβεβαίωση της βρετανίδας πρωθυπουργού ότι η χώρα δε θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της ενιαίας αγοράς έχει προκαλέσει μία άνοδο στη στερλίνα, καθώς εξαφανίζεται σταδιακά το ενδεχόμενο να υπάρχουν οι οποιεσδήποτε τακτικές εισφορές στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης