Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι τράπεζες ετοιμάζονται για σκληρό Brexit και αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο

Bloomberg: Οι τράπεζες ετοιμάζονται για σκληρό Brexit και αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο
Ο πρόεδρος της HSBC λέει ότι οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο
Τα στελέχη των χρηματοπιστωτικών στελεχών λένε ότι προετοιμάζονται για το χειρότερο όσον αφορά στο Brexit καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May φαίνεται να οδεύει προς το «σκληρό» Brexit.
«Εάν δεν ξέρετε προς τα που βαδίζετε, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το χειρότερο και ενεργήσουν γρηγορότερα» δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο πρόεδρος της HSBC, Douglas Flint και πρόσθεσε «αυτό δεν είναι αεροδιαστημική μηχανική.
Οι επιχειρήσεις θέλουν να ξέρουν ''ποια είναι η φιλοδοξία;
Και πως μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τη μετάβαση;
Είναι στην άκρη του γκρεμού ή υπάρχει κάποιος είδος στασιμότητας''».
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τράπεζες -που προετοιμάζονται για την απώλεια του δικαιώματος τους να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες του σε όλη την ΕΕ από το Λονδίνο- πρόκειται να ξεκινήσουν τη διαδικασία της μετάβασης εντός λίγων εβδομάδων αφού η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποίηση το άρθρο 50, κάτι που αναμένεται να συμβεί έως το τέλος του Μαρτίου.
Η υπόθεση εργασίας είναι ότι οι τράπεζες θα χάσουν την πρόσβαση, δήλωσε ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και πρόσθεσε «είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ευκαιρία τώρα, αλλά ας δούμε ποια θα είναι η τελική συμφωνία».
Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της Aberdeen Asset Management, Martin Gilbert, δήλωσε ότι έχει φτάσει η στιγμή, ώστε οι τράπεζες να αποφασίσουν εάν επρόκειτο να κινηθούν προς το Δουβλίνο, το Παρίσι ή τη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι επικεφαλής των τραπεζών έχουν προειδοποιήσει τη May, ότι θα ξεκινήσουν σύντομα τη μεταφορά των επιχειρήσεων τους και των θέσεων εργασίας από το Ηνωμένο Βασίλειο προς άλλες χώρες της Ευρώπης, εκτός εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας μπορεί να προστατέψει την εύκολη πρόσβαση του στην αγορά της.
Είναι «ακόμα πρόωρη» η λήψη των αποφάσεων σχετικά με το Brexit δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Νταβός, ο πρόεδρος της Bank of America, Brian Moynihan και πρόσθεσε «Το Λονδίνο να είναι σημαντικό κομμάτι για την εταιρεία μας, ό,τι και να γίνει.
Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τους κανόνες».
Την ίδια στιγμή, η Standard Chartered έχει προσεγγίσει Ιρλανδούς και Γερμανούς αξιωματούχους ώστε να μεταφέρει στο Δουβλίνο ή τη Φρανκφούρτη την έδρα της εταιρείας για το εσωτερικό της ΕΕ, όταν η βρετανική κυβέρνηση ζητήσει και επισήμως την έναρξη των διαδικασιών για την αποχώρηση από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης