Τελευταία Νέα
Διεθνή

LafargeHolcim: Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη ανάγκη από επενδύσεις σε υποδομές

LafargeHolcim: Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη ανάγκη από επενδύσεις σε υποδομές
Η γαλλική Lafarge και η ελβετική Holcim συγχωνεύτηκαν το 2015 και σχημάτισαν τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλη ανάγκη από μία ραγδαία αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της LafargeHolcim, Eric Olsen.
Η γαλλική Lafarge και η ελβετική Holcim συγχωνεύτηκαν το 2015 και σχημάτισαν τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο.
«Εδώ και πολλά χρόνια πιστεύουμε ότι οι Η.Π.Α. χρειάζονται μία ραγδαία αύξηση των επενδύσεων σε βασικές τους υποδομές.
Οι επενδύσεις σε υποδομές “πληρώνουν” 2,5 φορές το κόστος κατασκευής», δήλωσε από το Νταβός ο κ. Olsen, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχει ανάγκη για «έξυπνες» επενδύσεις και όχι για αχρείαστες.
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των Η.Π.Α. έχει υποσχεθεί δημοσιονομική τόνωση ύψους 1 τρισ. δολαρίων σε βάθος 4ετίας, μείωση του φορολογικού συντελεστή και χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου, ειδικά για τις τράπεζες.

Το παράδοξο: Μεξικανική εταιρεία παραγωγής τσιμέντου παροτρύνει τον Trump να χτίσει το… τείχος

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, μεξικανική εταιρεία παραγωγής τσιμέντου παροτρύνει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να χτίσει το επίμαχο τείχος ανάμεσα στις δύο χώρες.
Πρόκειται για την Grupo Cementos, τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στο Μεξικό, η οποία δραστηριοποιείται έντονα και στις Η.Π.Α. και ελπίζει να είναι η ανάδοχος του μεγάλου έργου.
Όπως ανέφερε μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grupo Cementos, Enrique Escalante, στις 24 Νοεμβρίου, «η εταιρεία είναι μία σημαντική κατασκευαστική στην περιοχή και πρέπει να σεβαστεί τις επιθυμίες των πελατών της».
Η προαναγγελία του Ρεπουμπλικάνου για την ανέγερση του τείχους είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ειδικά από την πλευρά του Μεξικού.
Μάλιστα, ο κ.Trump επιθυμεί η χώρα της Κεντρικής Αμερικής να… πληρώσει το μερίδιο της για το έργο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης