Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Wall Street, ενόψει της ορκωμοσίας Trump - Πιέσεις και από το «σκληρό» Brexit

Στο κόκκινο η Wall Street, ενόψει της ορκωμοσίας Trump - Πιέσεις και από το «σκληρό» Brexit
Σύμφωνα με τον Peter Cardillo, αναλυτή της First Standard Financial, «μέχρι να περάσουν οι πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης Trump, πιστεύω πως η αγορά θα παραμείνει σε στάση αναμονής»
Στο κόκκινο βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street στην εκκίνηση της σημερινής, Τρίτη 17 Ιανουαρίου, συνεδρίασης, ενόψει της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στις 20 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street παρέμεινε κλειστή χθες, λόγω του εορτασμού της ημέρας του Martin Luther King Jr.
Οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του προέδρου Trump, στον απόηχο και της συνέντευξης που παραχώρησε στους Times και στη Bild, συνέντευξη που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από ευρωπαϊκής πλευράς.
Σύμφωνα με τον Peter Cardillo, αναλυτή της First Standard Financial, «μέχρι να περάσουν οι πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης Trump, πιστεύω πως η αγορά θα παραμείνει σε στάση αναμονής».
Πιέσεις δέχονται σήμερα οι δείκτες και από την ομιλία Theresa May, πρωθυπουργού της Βρετανίας, η οποία δήλωσε ότι επιθυμεί ένα «σκληρό» (hard) Brexit.
Πάντως, το γεγονός ότι η συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου είναι μία αισιόδοξη ένδειξη για τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Στα της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,31%, στις 19.824,04 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,56%, στις 5.542,89 μονάδες.
Στις 2.267,27 μονάδες διαμορφώνεται ο S&P 500, ο οποίος καταγράφει πτώση 0,32%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης