Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scaramucci (σύμβουλος Trump): Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, αλλά συμμετρία στις εμπορικές συμφωνίες

Scaramucci (σύμβουλος Trump): Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, αλλά συμμετρία στις εμπορικές συμφωνίες
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κίνας είχε επισημάνει ότι η παγκοσμιοποίηση δεν ευθύνεται για τα προβλήματα του κόσμου
«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ και η νέα κυβέρνηση δεν θέλουν εμπορικό πόλεμο» δήλωσε στο Νταβός ο Αμερικανός οικονομολόγος Anthony Scaramucci, ο οποίος θα είναι βοηθός Trump στο γραφείο για τις δημόσιες σχέσεις.
«Θέλουμε να έχουμε ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο» είπε ο ίδιος, ενώ μίλησε για μια «ακρωτηριασμένη» Αμερική που είχε δει τις αρνητικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα λόγια του ήρθαν αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, ο οποίος είπε ότι η οικονομική παγκοσμιοποίηση είχε τροφοδοτείται την παγκόσμια ανάπτυξη και δεν θα πρέπει να κατηγορηθεί για τα προβλήματα του κόσμου.
«Επί του παρόντος, όλοι ζητάμε περισσότερη συμμετρία σε αυτές τις εμπορικές συμφωνίες» δήλωσε ο Scaramucci προσθέτοντας ότι η παγκοσμιοποίηση έχει βλάψει την αμερικανική μεσαία τάξη αλλά και την εργατική τάξη...
«Πρέπει να καταλήξουμε σε πολιτικές για να αλλάξει αυτό» τόνισε.
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος σέβεται την Κίνα, και σέβεται τον πρόεδρο της Κίνας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του Trump θέλει να έχει μια εκπληκτική σχέση με τους Κινέζους.
«Αλλά αν οι Κινέζοι πιστεύουν πραγματικά στην παγκοσμιοποίηση και πραγματικά πιστεύουν στα λόγια του Lincoln, θα πρέπει να έρθουν με το μέρος μας και να μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε αυτή τη συμμετρία, γιατί η πορεία προς την παγκοσμιοποίηση για τον κόσμο είναι μέσω του αμερικανικού εργάτη και την αμερικανική μεσαία τάξη» είπε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Scaramucci εάν οι μισθοί αυξηθούν να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη και κατά συνέπεια και η κατανάλωση, κάτι που θα ενισχύσει το εμπόριο αλλά και την ευημερία παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης