Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία «καλωσορίζει» τη σαφήνεια γύρω από τα σχέδια της May για το Brexit

Η Γερμανία «καλωσορίζει» τη σαφήνεια γύρω από τα σχέδια της May για το Brexit
Θετικό σημάδι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί μια «εποικοδομητική σχέση» με την Ε.Ε., σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών 
Η Γερμανία «καλωσορίζει» τη σαφήνεια γύρω από τα σχέδια της Theresa May για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, επιφύλαξε θετικά σχόλια για την ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, επισημαίνοντας πως «επιτέλους αποσαφήνισε κάπως τα βρετανικά σχέδια».
Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι θετικό», που η May «έδωσε έμφαση στο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί μια καλή και εποικοδομητική σχέση, μια φιλία με μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Steinmeier, που αναμένεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γερμανίας, επανέλαβε στη δήλωσή του πως, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μπορούν να ξεκινήσουν μόνο μετά την επίσημη ενεργοποίηση του Άρθρου 50 από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όπως γνωστοποίηση, η αρμόδια επιτροπή της γερμανικής κυβέρνησης θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, για να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει η Γερμανία στις επικείμενες διαπραγματεύσεις.
«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης η ενίσχυση της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 κρατών μελών και η προστασία της ενότητας της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης