Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Αύξηση προϋπολογισμού δημοσιογραφικής κάλυψης του προέδρου των ΗΠΑ λόγω Trump

New York Times: Αύξηση προϋπολογισμού δημοσιογραφικής κάλυψης του προέδρου των ΗΠΑ λόγω Trump
Με τον αυξημένο προϋπολογισμό τους, οι NYT προετοιμάζονται όσο μπορούν καλύτερα για την προστασία του δημοσιογραφικού τους περιεχομένου έναντι πιθανών αμφισβητήσεων αυτού από τον Trump
Σε αύξηση του προϋπολογισμού δημοσιογραφικής κάλυψης της δράσης του προέδρου των ΗΠΑ προχώρησε η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα New York Times (NYT) σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, μόλις 3 ημέρες πριν την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον επερχόμενο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η αύξηση του προϋπολογισμού των NYT κατά 5 εκατ. δολάρια για την κάλυψη του Trump θα συνδυαστεί με μείωση του προϋπολογισμού των συστημάτων παραγωγής και διεργασιών αρχισυνταξίας, όμως δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στους διαθέσιμους δημοσιογραφικούς πόρους της μεγάλης εφημερίδος.
Όπως είναι γνωστό, ο Trump έχει πολλάκις επιτεθεί σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ - συχνά και στους NYT - κατηγορώντας τα για παραγωγή ψευδών ειδήσεων.
Με τον αυξημένο προϋπολογισμό τους, οι NYT προετοιμάζονται όσο μπορούν καλύτερα για την προστασία του δημοσιογραφικού τους περιεχομένου έναντι πιθανών αμφισβητήσεων αυτού από τον Trump.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τον Ιούλιο του 2016 ο Trump αρνήθηκε την υποβολή ερώτησης από δημοσιογράφο του μεγάλου αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, κατηγορώντας το για «ψεύτικες ειδήσεις», μετά από ρεπορτάζ του για την μη επιβεβαιωμένη ύπαρξη φακέλου στα χέρια των υπηρεσιών πληροφοριών με ευαίσθητα στοιχεία για τον ίδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης