Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο όνομα του ISIS η δολοφονική επίθεση στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ προ 10ημέρου

Στο όνομα του ISIS η δολοφονική επίθεση στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ προ 10ημέρου
Ο δράστης των φόνων είχε στο παρελθόν εισέλθει με τη βούλησή του σε εγκατάσταση του FBI ισχυριζόμενος ότι φωνές στο κεφάλι του, τού λένε να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS
Στο όνομα του τρομοκρατικού Ισλαμικού Κράτους (ISIS) πραγματοποίησε προ δεκαημέρου τη δολοφονία 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό 6 ακόμα με όπλο στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale της Φλόριδας των ΗΠΑ ο - κρατούμενος από το FBI - Esteban Santiago, όπως ομολόγησε σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017.
Ο δράστης των άνανδρων επιθέσεων φέρεται να έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν συνομιλίες με άλλους τζιχαντιστές σε ιστοτόπους και ιστοσελίδες συζητήσεων (chatrooms).
Στον Santiago απαγγέλθηκαν κατηγορίες οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά τη διάρκεια και εν σχέσει με έγκλημα βίας, δολοφονίας κ.α..
Ο δράστης των φόνων είχε στο παρελθόν εισέλθει με τη βούλησή του σε εγκατάσταση του FBI ισχυριζόμενος ότι φωνές στο κεφάλι του, τού λένε να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS.
Αν και αρχικά κρατήθηκε και κατασχέθηκε το 9 χιλ. πιστόλι του - το ίδιο με το οποίο πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεσή του - μετά παραπέμφθηκε σε ειδικό ίδρυμα για ιατρικές εξετάσεις, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιορισμό (ακόμα και για οπλοφορία) υπό διακριτική παρακολούθηση από το FBI.
Ο Santiago αντιμετωπίζει την εσχάτη των ποινών για τα εγκλήματά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης