Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013 ο ετήσιος πληθωρισμος τον Δεκέμβριο 2016

Γερμανία: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013 ο ετήσιος πληθωρισμος τον Δεκέμβριο 2016
Καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τη Destatis, διαδραμάτισαν οι ενεργειακές τιμές
Σημαντική αύξηση παρουσίασε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο του 2016, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 ετών, σύμφωνα με τα σημερινά (18/1) στοιχεία της Destatis, δεχόμενος ώθηση κυρίως από της αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού, ο οποίος μετράται σύμφωνα με τα εναρμονισμένα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξήθηκε στο 1,7%, έναντι 0,7% τον Νοέμβριο, όταν στα υψηλότερα ποσοστά από τον Ιούλιο του 2013.
Καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τη Destatis, διαδραμάτισαν οι ενεργειακές τιμές, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση, με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να "εκτοξεύονται" κατά 22%.
Εξαιρουμένων των ενεργειακών τιμών, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού περιορίστηκε στο 1,6% με την τιμή του να μετράται σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα.
Σε ότι αφορά το σύνολο του 2016, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της χώρας αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το 2015, παραμένοντας αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με το στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πληθωρισμό 2% σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης