Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Θα κάνω τα πάντα για μια ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit - Δεν θα διαλυθεί η ΕΕ

tags :
Juncker: Θα κάνω τα πάντα για μια ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit - Δεν θα διαλυθεί η ΕΕ
Για διαπραγμάτευση με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ έκανε λόγο ο Juncker
Διαβεβαιώσεις ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να βρεθεί μια ισορροπημένη συμφωνία μεταξύ της Μ. Βρετανίας και της ΕΕ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit παρείχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.
«Θα κάνω τα πάντα προκειμένου αυτή η διαπραγμάτευση να λήξει με μια ισορροπημένη λύση και παράλληλα με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες μας», υπογράμμισε ο Juncker μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε πως η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί τόσο για τη μετά Brexit εποχή, τονίζοντας πως το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν θα πρέπει να εκτροχιαστεί αλλά όσο και για έναν κόσμο υπό την προεδρία του Donald Trump.
«Όλοι εκείνοι που λένε πως είναι η ώρα για τη διάλυση της ΕΕ κάνουν μεγάλο λάθος» είπε ο Juncker, ο οποίος υποστήριξε πως η Διάσκεψη της Ρώμης (τον ερχόμενο Μάρτιο για τα 60 χρόνια της ΕΕ) δεν θα πρέπει να περιοριστεί στην εορταστική ατμόσφαιρα αλλά να αποτελέσει την απαρχή για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής ιδέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης