Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων της από το Λονδίνο στο Παρίσι εξετάζει η HSBC, λόγω Brexit

Μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων της από το Λονδίνο στο Παρίσι εξετάζει η HSBC, λόγω Brexit
Ο κ. Gulliver σημείωσε ότι οι εν λόγω δραστηριότητες της τράπεζας που σχετίζονται με την Ε.Ε. αποτελούν το 20% των συνολικών της εσόδων
Μετεγκατάσταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων από το Λονδίνο στο Παρίσι εξετάζει η HSBC ενόψει της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής τράπεζας, Stuart Gulliver.
Μιλώντας από το Νταβός, ο κ. Gulliver σημείωσε ότι οι εν λόγω δραστηριότητες της τράπεζας που σχετίζονται με την Ε.Ε. αποτελούν το 20% των συνολικών της εσόδων.
Αν τελικά υπάρξει μετεγκατάσταση, θα επηρεαστούν περίπου 1.000 θέσεις εργασίας.
Στα του νεοεκλεγέντα Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, ο CEO τόνισε πως δεν είναι προς το συμφέρον της HSBC και του τραπεζικού τομέα ένας εμπορικός «πόλεμος» της χώρας με την Κίνα ή άλλους εταίρους.

Έτοιμη να καλωσορίσει τις επιχειρήσεις που θα φύγουν από τη Βρετανία είναι η Γαλλία

Με «ανοικτές αγκάλες» είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις επιχειρήσεις που θα φύγουν από τη Μεγάλη Βρετανία η γειτονική της Γαλλία, προχωρώντας μάλιστα από τώρα στις κατάλληλες ενέργειες για να κάνει τη ζωή των επενδυτών πιο εύκολη…
Σε μία προσπάθεια λοιπόν να αποδείξει τις καλές της προθέσεις, ίδρυσε το Νοέμβριο 2016 μία one-stop Υπηρεσία ειδικά για όσες επιχειρήσεις αποχωρήσουν από το νησί λόγω Brexit.
Η εν λόγω Υπηρεσία θα παρέχει όλη την κατάλληλη πληροφόρηση για την τρέχουσα νομοθεσία και τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν για τη μετεγκατάσταση από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μάλιστα, η εγχώρια κυβέρνηση έχει προαναγγείλει πως η φορολογία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα θα μειωθεί στο 28% μέχρι το 2020, το μέσο ποσοστό δηλαδή της Ε.Ε.
Να σημειωθεί πως η Γαλλία προβλέπει ότι το Brexit θα δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας μόνο στο Παρίσι, εξαιτίας της μετεγκατάστασης τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και λοιπών βρετανικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης