Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί το 2017

ΟΠΕΚ: Η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί το 2017
Ο Οργανισμός εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά αισιόδοξος αναφορικά με τα μέλη εκτός ΟΠΕΚ που περιλαμβάνονται στη συμφωνία
Μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου εντός του 2017 "βλέπει" ο ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τη σημερινή (18/1) έκθεση που αφορά την παραγωγή του Οργανισμού τον Δεκέμβριο του 2016, καθώς μειώθηκε σε σχέση με τα επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ (με εξαίρεση την Ινδονησία) αντλήσανε 33,085 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος μειωμένος κατα 221 χιλ. βαρέλια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και η παραγωγή άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από το 2008.
Παράλληλα, πέραν της χαμηλότερης παραγωγής που εμφάνισαν τα μέλη του Οργανισμού, ο ΟΠΕΚ εμφανίστηκε και αισιόδοξος αναφορικά με τις υπόλοιπες χώρες που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έχουν ακολουθήσει πλήρως τις δεσμεύσεις τους.
Πλέον, ο ΟΠΕΚ αναμένει η προσφορά εκτός Οργανισμού για το 2017 να εμφανίσει περιορισμένη αύξηση της τάξεως των 120 χιλ. βαρελιών ημερησίως, έναντι 300 χιλ. βαρελιών τον προηγούμενο μήνα, παρά το γεγονός ότι η προσφορά από πλευράς ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση το 2017 ανέρχονται στα 32,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος μικρότερος σε σχέση με το στόχο των 32,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως, γεγονός που μπορεί να καταδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις στην παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης