Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Την πλήρη ανακατάληψη της ανατολικής Μοσούλης από τους τζιχαντιστές ανακοίνωσε ο στρατός

Ιράκ: Την πλήρη ανακατάληψη της ανατολικής Μοσούλης από τους τζιχαντιστές ανακοίνωσε ο στρατός
Η εν λόγω ανακοίνωση σφραγίζει την ολοκλήρωση της σχετικής επιχείρησης, η οποία ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες
Την πλήρη ανακατάληψη της ανατολικής Μοσούλης, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν σήμερα (18/1) οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, σφραγίζοντας με επιτυχία την τρίμηνο επιχείρηση που διεξήγαγε ο στρατός.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στις τελευταίες γειτονιές της ανατολικής πλευράς του ποταμού Τίγρη, ο οποίος περνάει μέσα από την πόλη, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμα μερικές μέρες για να "εκκαθαριστούν" και οι τελευταίοι τζιχαντιστές που είναι κρυμμένη σε καταφύγια της περιοχής.
"Οι σημαντικές γραμμές και οι σημαντικές περιοχές ολοκληρώθηκαν", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, ενώ πρόσθεσε ότι "απομένει μονάχα ένα μέρος στο βόρειο μέτωπο".
Η εν λόγω ανακοίνωση σηματοδοτεί το τέλος μίας επιχείρησης η οποία ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, ενώ πλέον αναμένεται να ξεκινήσει και η επιχείρηση απελευθέρωσης της δυτικής πλευράς της πόλης, η οποία αποτελεί το τελευταίο "προπύργιο" των τζιχαντιστών.
Πολλοί άλλωστε είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η πλήρης ανακατάληψη της πόλης είναι πλέον θέμα χρόνου, σηματοδοτώντας τη σταδιακή κατάρρευση του λεγόμενου "Χαλιφάτου" το οποίο εκτείνεται από το Ιράκ μέχρι τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης