Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα ύψη (ακόμη) η δημοτικότητα του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama

Στα ύψη (ακόμη) η δημοτικότητα του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama
Το 60% των Αμερικανών εγκρίνει τους χειρισμούς του, ένα ποσοστό που είναι το υψηλότερο από το 2009
Επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του ως ένας εκ των πιο δημοφιλών Πρόεδρων των Ηνωμένων Πολιτειών ο Barack Obama, καθώς ακόμα και ελάχιστες ημέρες πριν λήξει η δεύτερη θητεία στου στο Λευκό Οίκο απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.
Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία δημοσκόπηση των CNN/ORC, το 60% των Αμερικανών εγκρίνει τους χειρισμούς του απερχόμενου Δημοκρατικού Προέδρου, ένα ποσοστό που είναι το υψηλότερο από το 2009 (με βάση τις έρευνες του καναλιού).
Σε σύγκριση με τους προκατόχους του, βρίσκεται στην τρίτη θέση όλων των εποχών σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα στο τέλος της θητείας, πίσω από τον Bill Clinton (στο 66% τον Ιανουάριο 2001) και τον Ronald Reagan (στο 64% τον Ιανουάριο 1989).
Επίσης, σχεδόν δύο στους τρεις Αμερικανούς (ποσοστό 65%) θεωρούν ότι η προεδρία του ήταν «επιτυχημένη».

Σήμερα η τελευταία συνέντευξη τύπου του απερχόμενου Προέδρου

Το οριστικό αντίο στον αμερικανικό λαό ως πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να πει σήμερα ο Barack Obama, ο οποίος θα δώσει την τελευταία του συνέντευξη τύπου.
Η συνέντευξη θα δοθεί στις 21:15 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σημειώνεται ότι στην τελευταία του ομιλία στο Σικάγο πριν από περίπου μια εβδομάδα ο κ. Obama είχε καλέσει τους Αμερικάνους πολίτες να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία.
«Η Δημοκρατία σάς χρειάζεται.
Η Δημοκρατία κινδυνεύει κάθε φορά που τη θεωρούμε δεδομένη
Η Αμερική είναι καλύτερη και ισχυρότερη από κάθε άποψη σε σχέση με το 2008, όταν αναλάβαμε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στην ομιλία του αυτή ο κ. Obama είχε υπογραμμίσει τρεις σοβαρούς κινδύνους για τη Δημοκρατία: την οικονομική ανισότητα, τις φυλετικές διακρίσεις και το να αποσύρονται στρώματα της κοινωνίας σε έναν μικρόκοσμο όπου οι απόψεις τους δεν βασίζονται σε κοινές παραδοχές και γεγονότα.
«Έχω μια τελευταία χάρη να σας ζητήσω: Να πιστέψετε.
Όχι στη δική μου ικανότητα να φέρω την αλλαγή, αλλά στη δική σας», είχε αναφέρει.

Πιο δημοφιλές από ποτέ το Obamacare, παρά τα σχέδια Trump για κατάργησή του

Φαίνεται πως η επικειμένη κατάργηση (;) του δημόσιου προγράμματος Υγείας «Obamacare» από τον Donald Trump έχει «αναγκάσει» τους Αμερικανούς να καταλάβουν την αναγκαιότητά του…
Αυτό διαπιστώνεται από την έρευνα (συμμετείχαν 1.000 άτομα) των NBC News και Wall Street Journal που είδε πριν δυο ημέρες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία το Obamacare είναι πλέον πιο δημοφιλές από ποτέ!
Το 45% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά το πρόγραμμα, μία επίδοση που είναι η υψηλότερη σε σχέση με αντίστοιχες έρευνες, ενώ σε αντίθετο κλίμα βρίσκεται το 41%.
Επίσης, το 50% τονίζει πως το πρόγραμμα λειτουργεί σωστά ή χρειάζεται κάποιες μικρές διορθώσεις, με το 49% να μιλά για θεμελιώδεις αλλαγές ή κατάργηση.
Υπενθυμίζεται πως οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία, έχουν εκκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την κατάργηση του Obamacare περνώντας το σχετικό ψήφισμα για τον προϋπολογισμό.

Από τους πιο αντιδημοφιλείς Προέδρους των ΗΠΑ ο Trump...

Κάθε αρνητικό ρεκόρ δημοτικότητας για νεοεκλεγέντα Πρόεδρο έχε σπάσει ο Donald Trump, καθώς σε ορισμένες από τις έρευνες ούτε το ήμισυ των Αμερικανών δεν αποτιμά θετικά την εκλογή και το μέχρι στιγμής «έργο» του (αναλαμβάνει επίσημα στις 20 Ιανουαρίου 2017).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές δημοκοπήσεις που έχει συγκεντρώσει το CNBC, ο Ρεπουμπλικάνος είναι πιο αντιδημοφιλής και από τον George Bush, τον μέχρι πρότινος κάτοχο του «τίτλου».
Η τελευταία δημοσκόπηση της Gallup διαπιστώνει πως μόνο το 44% των Αμερικανών εγκρίνει τις πρακτικές του, με το 51% να βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.
Επίσης, στις έρευνες των Pew και Quinnipiac 55% και 51% των πολιτών της χώρας δεν αποτιμά θετικά τις κινήσεις του Ρεπουμπλικάνου, με τα ποσοστά όσων πιστεύουν το αντίθετο να είναι 39% και 37% αντίστοιχα.
Να σημειωθεί πως τα ποσοστά αποδοχής για τον Barack Obama το 2008 έφταναν ακόμα και το εκκωφαντικό 83%, ενώ για τον George Bush το 61%.
Η δημοσκόπηση των Politico και Harvard T. H. Chan School of Public Health διαπιστώνει πως οι ψηφοφόροι του κ. Trump θέτουν ως προτεραιότητα την κατάργηση του Obamacare (85%), την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης (78%) και την αύξηση των αμυντικών δαπανών (67%).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης