Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία 3 δισ. δολ. Ιράν-Κίνας για επισκευή και εκσυγχρονισμό ιρανικών διυλιστηρίων

Συμφωνία 3 δισ. δολ. Ιράν-Κίνας για επισκευή και εκσυγχρονισμό ιρανικών διυλιστηρίων
Η επικείμενη συμφωνία θα εστιάζει στην αναβάθμιση του διυλιστηρίου του Αμπαντάν, τη χρηματοδότηση της οποίας ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα η Κίνα
Συμφωνία αξίας 3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για την αναβάθμιση της ιρανικής δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου πρόκειται να υπογράψουν τον ερχόμενο μήνα το Ιράν με την Κίνα, όπως μετέδωσε σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr News.
Σύμφωνα με τον Ιρανό αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου, Abbas Kazemi, η επικείμενη συμφωνία θα εστιάζει στην αναβάθμιση του διυλιστηρίου του Αμπαντάν.
Όπως είπε ο ίδιος, την περασμένη εβδομάδα η Κίνα ενεργοποίησε επισήμως τη χρηματοδότηση του προγράμματος επισκευής, συντήρησης και αναβάθμισης της ποιότητας παραγωγής του συγκεκριμένου διυλιστηρίου.
Τα διυλιστήρια του Ιράν φέρονται να βρίσκονται μάλλον σε κακή κατάσταση, καθώς μετά την επιβολή κυρώσεων εναντίον της από τη Δύση για το πυρηνικό της πρόγραμμα, η χώρα δεν είχε πρόσβαση σε απαραίτητα ανταλλακτικά συντήρησής τους, ούτε σε νέες τεχνολογίες αναβάθμισής τους.
Η συμφωνία μεταξύ Ιράν και Κίνας αναμένεται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τεχεράνη Κινέζων αξιωματούχων του τομέα πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης