Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siluanov: Την έκδοση ευρωομολόγου την άνοιξη του 2017 εξετάζει η Ρωσία

Siluanov: Την έκδοση ευρωομολόγου την άνοιξη του 2017 εξετάζει η Ρωσία
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δεν αποκλείει τα ευρωομόλογα, αξίας 3 δισ. δολαρίων, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2017, να εκδοθούν σε ενιαία προσφορά
Την έκδοση ευρωομολόγου εξετάζει η Ρωσία την άνοιξη του 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Anton Siluanov.
«Δε μπορώ να αποκλείσω ότι αυτό [η έκδοση ευρωομολόγου] ίσως γίνει την άνοιξη», ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ επισήμανε πως «η κατάσταση στις αγορές θα πρέπει να αξιολογηθεί. Πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) για τα επιτόκια και τον αντίκτυπο στις τιμές, μεταξύ των οποίων και για τα εξαγώγιμα εμπορεύματά μας, τα οποία επίσης μπορούν να επηρεάσουν την τιμή των ομολόγων μας».
«Θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και θα καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με τις εξελίξεις», είπε ο Siluanov.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δεν αποκλείει τα ευρωομόλογα, αξίας 3 δισ. δολαρίων, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2017, να εκδοθούν σε ενιαία προσφορά.
«Μπήκαμε στην αγορά δύο φορές το 2016. Τώρα έχουμε δημιουργήσει τις δικές μας υποδομές και, ως εκ τούτου, πιστεύω ότι μπορούμε να δανειστούμε το ποσό που έχουμε προβλέψει στον προϋπολογισμό σε ένα βήμα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.
Ως προς τις τιμές του πετρελαίου, η Ρωσία έχει λάβει ως εκτίμηση για την περίοδο 2017-2019 μια τιμή των 40 δολαρίων ανά βαρέλι.
«Σε περίπτωση που η τιμή είναι 50 δολάρια, τότε θα έχουμε πρόσθετα έσοδα 1 τρισ. ρουβλιών, ενώ σε περίπτωση που η τιμή είναι 55 δολάρια, τότε τα πρόσθετα έσοδα θα διαμορφωθούν σε 1,4 τρισ. ρούβλια», επισήμανε ο Siluanov.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης