Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Η απόφαση της May υπέρ του «σκληρού» Brexit είναι η πιο θεαματική αποτυχία της Ε.Ε.

Le Figaro: Η απόφαση της May υπέρ του «σκληρού» Brexit είναι η πιο θεαματική αποτυχία της Ε.Ε.
Με το να εφαρμόζει μια στρατηγική ρήξης και να δείχνει ότι μπορεί να τη φέρει σε πέρας, η Theresa May αποδεικνύει στην πραγματικότητα την αδυναμία της Ε.Ε.
Η απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, υπέρ του «σκληρού» Brexit είναι η πιο… θεαματική αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την άποψη αυτή διατυπώνει o Jacques Sapir, οικονομολόγος, σε κείμενό του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επισημαίνοντας ότι το «σκληρό» Brexit αποτελεί ήττα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Με το να εφαρμόζει μια στρατηγική ρήξης και να δείχνει ότι μπορεί να τη φέρει σε πέρας, η Theresa May αποδεικνύει στην πραγματικότητα την αδυναμία της Ε.Ε.», εκτιμά ο οικονομολόγος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ένωση φαίνεται όχι απλώς επιζήμια για τα κράτη-μέλη, πλην της Γερμανίας, αλλά πολύ περισσότερο φαίνεται ανίκανη να αποτρέψει τη φυγή ενός μέλους της, και πρωτίστως “τη φυγή για το δικό του [του μέλους] καλό”.
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ε.Ε. ήταν να δείξει πόσο κοστοβόρο θα ήταν αυτό το διαζύγιο.
Με το να μη μπορεί να αποτρέψει ένα από τα κύρια κράτη-μέλη να αποχωρήσει, η Ε.Ε. έχει υποστεί τη μεγαλύτερη - ίσως και οριστική - αποτυχία της, καταλήγει ο Γάλλος οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης