Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεδιάσκεψη Putin με Merkel και Hollande για συριακό ζήτημα και Ουκρανία

Τηλεδιάσκεψη Putin με Merkel και Hollande για συριακό ζήτημα και Ουκρανία
Οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν «τη δυσαρέσκειά τους» με τις προσπάθειες επίλυσης της αποσχιστικής σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, κάνοντας λόγο για μια «κλιμάκωση της κατάστασης» στην επαρχία Ντονμπάς
Τηλεδιάσκεψη για το συριακό ζήτημα και την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2017 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος, Francoise Hollande.
Με ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, η οποία σε μεγάλο μέρος της αφορούσε τις εν εξελίξει προσπάθειες ειρήνευσης στην πολύπαθη Συρία, η οποία μαστίζεται από ολοκληρωτικό (σχεδόν) εξαετή εμφύλιο πόλεμο.
Ειδικότερα, ο Putin φέρεται να ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις προετοιμασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των επικείμενων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και την Τουρκία και θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 23/1 στο Καζαχστάν.
Η εν ισχύ εκεχειρία που συμφωνήθηκε στη Συρία στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων τηρείται στο μεγαλύτερο μέρος της, όμως δεν έχει εφαρμοστεί καθολικά και οι εχθροπραξίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Πάντα σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν «τη δυσαρέσκειά τους» με τις προσπάθειες επίλυσης της αποσχιστικής σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, κάνοντας λόγο για μια «κλιμάκωση της κατάστασης» στην επαρχία Ντονμπάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης