Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ίδρυση θυγατρικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη εξετάζει η βρετανική Lloyds Bank λόγω Brexit

Την ίδρυση θυγατρικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη εξετάζει η βρετανική Lloyds Bank λόγω Brexit
Αν και η Lloyds Bank διατηρεί υποκαταστήματα στη Φρανκφούρτη και στο Άμστερνταμ, θα χρειαστεί να τα ενισχύσει με περισσότερα κεφάλαια και προσωπικό, αν θελήσει τελικά να τα αναβαθμίσει σε θυγατρικές τράπεζες
Την ίδρυση θυγατρικής τραπέζης στην Φρανκφούρτη εξετάζει η μεγάλη βρετανική τράπεζα Lloyds Bank εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο του «σκληρού» Brexit που προανήγγειλε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, η Lloyds Bank - η τράπεζα με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων στη Βρετανία - δεν έχει λάβει τις οριστικές της αποφάσεις επί του ζητήματος.
Αποκαλύπτοντας - προχθές - τη σκληρή διαπραγματευτική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει στις πρωτοφανείς διαπραγματεύσεις εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), η May ξεκαθάρισε, ότι θα επιδιώξει μια Βρετανία εκτός ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, με πλήρη έλεγχο των συνόρων της, των (και Ευρωπαίων) μεταναστών στο έδαφός της και της νομοθεσίας της (δεν θα έχει δικαιοδοσία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο).
Για τις τράπεζες που λειτουργούν στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, η στρατηγική της May σημαίνει, ότι θα χάσουν το κεκτημένο δικαίωμά τους να δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια της Ε.Ε. δίχως την ανάγκη λήψης νέων τραπεζικών αδειών («passporting right»), κάτι που απλοποιούσε σημαντικά τη διασυνοριακή τους δραστηριοποίηση.
Το πρόβλημα της Lloyds, είναι ότι αποτελεί τη μοναδική μεγάλη εμπορική τράπεζα της Βρετανίας που δεν διαθέτει θυγατρική τράπεζα σε άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε..
Αν και διατηρεί υποκαταστήματα στη Φρανκφούρτη - έδρα της δεύτερης μεγαλύτερης κεφαλαιαγοράς στην Ευρώπη - και στο Άμστερνταμ, θα χρειαστεί να τα ενισχύσει με περισσότερα κεφάλαια και προσωπικό, αν θελήσει τελικά να τα αναβαθμίσει σε θυγατρικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης