Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Deutsche Bank θα εντείνει την μείωση των εργαζομένων της εντός του 2017

Bloomberg: Η Deutsche Bank θα εντείνει την μείωση των εργαζομένων της εντός του 2017
Η Deutsche έχει εφαρμόσει από το 2015 ένα σχέδιο 9.000 απολύσεων έως και το 2018
Επιπλέον περικοπές στο εργατικό της δυναμικού ετοιμάζει για το 2017 η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εργαζόμενοι της γερμανικής τράπεζας στο Bloomberg.
Η Deutsche έχει εφαρμόσει από το 2015 ένα σχέδιο 9.000 απολύσεων (9% του συνολικού προσωπικού) έως και το 2018, ωστόσο μετά το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τις Η.Π.Α. τα δεδομένα αλλάζουν…
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ειδικά σε ό,τι αφορά το επενδυτικό κομμάτι της τράπεζας, δόθηκε οδηγία στους μάνατζερς να αναγνωρίσουν το κατώτατο (από πλευράς ποιότητας) 20% του προσωπικού, γεγονός που προαναγγέλλει νέες απολύσεις.
Νωρίτερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche, John Cryan, έκανε λόγο για αρνητική επίπτωση 1,2 δισ. δολαρίων στα προ φόρων κέρδη για το δ' 3μηνο του 2016 από το πρόστιμο συνολικού ύψους 7,2 δισ. δολαρίων (6,72 δις ευρώ) που επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, για την πώληση τοξικών στεγαστικών δανείων πριν ξεσπάσει η κρίση του 2008.
«Δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλες αγωγές, είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε ότι έχουμε τραβήξει μία γραμμή κάτω από όλα τα θέματα», έγραψε ο κ. Cryan, προσθέτοντας:
«Πλησιάζουμε, ωστόσο, στον στόχο μας να μπορούμε να συγκεντρωθούμε κυρίως στο μέλλον αντί να πρέπει να κοιτάμε συνεχώς στο παρελθόν».
Επίσης, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως η τράπεζα θα προχωρήσει στη μείωση κατά 90% των bonus των υψηλόβαθμων στελεχών της.
Ανάμεσα στα στελέχη θα είναι και τραπεζικά στελέχη που ασχολούνται με επενδύσεις στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Cryan προωθεί την αναδιοργάνωση της τράπεζας η οποία έχει να αντιμετωπίσει ένα αυξανόμενα αρνητικό τραπεζικό περιβάλλον τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες αγορές καθώς και ένα τεράστιο πρόστιμο για παρελθοντικές ατασθαλίες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης