Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αρμόδιο δικαστήριο της Ν. Κορέας ακύρωσε το ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Samsung

Το αρμόδιο δικαστήριο της Ν. Κορέας ακύρωσε το ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Samsung
Ο κ. Lee κατηγορούταν για δωροδοκία 36,42 εκ. δολαρίων στην Choi Soon - sil, φίλη της Προέδρου Park Geun – hye 
Το αρμόδιο δικαστήριο της Νότιας Κορέας ακύρωσε σήμερα 18 Ιανουαρίου 2017 το ένταλμα που είχε εκδοθεί πριν δύο ημέρες για σύλληψη του προέδρου της Samsung, Jay Lee.
Ο επικεφαλής μίας εκ των μεγαλύτερων τεχνολογιών εταιρειών του κόσμου κατηγορούταν για δωροδοκία 36,42 εκ. δολαρίων στην Choi Soon - sil, φίλη της αποπεμφείσας Προέδρου Park Geun – hye που είναι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.
Ο κ. Lee είχε κληθεί και στις 12 Ιανουάριου να απολογηθεί σε δικαστήριο της χώρας και φυσικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη του ιδίου ή της εταιρείας στην υπόθεση.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2016 είχε συλληφθεί για το εν λόγω σκάνδαλο και ο πρόεδρος του κρατικού pension fund (National Pension Service, NPS) της Νότιας Κορέας, με την κατηγορία πως πίεζε το fund, όταν υπηρετούσε ως υπουργός, να υποστηρίξει τη συγχώνευση δύο συνδεδεμένων με τη Samsung εταιρειών.
Η εγχώρια Δικαιοσύνη εξετάζει λεπτομερώς το αν πίσω από την «επιμονή» του κ. Moon κρυβόταν κάποια δωροδοκία της γιγαντιαίας τεχνολογικής, με τον δικηγόρο του να απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο κ. Moon και λοιποί αξιωματούχοι του NPS προσπαθούν να πείσουν τις Αρχές πως στήριξαν με ζήλο τη συγχώνευση λόγω «επενδυτικού ενδιαφέροντος» για το ίδιο το pension fund.
Το NPS ιδρύθηκε το 1988 και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο pension fund του κόσμου, πίσω από της Ιαπωνίας (περίπου 2 τρισ. δολάρια) και της Νορβηγίας (περίπου 800 δισ. δολάρια), καθώς διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 546 τρισ. γουόν (456,5 δισ. δολάρια)!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης